Mergi direct la conținut »
Scrisoarea lui Einstein despre Dumnezeu, vândută cu 2,9 milioane de dolari. Ce spunea fizicianul despre divinitate
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Scrisoarea lui Einstein despre Dumnezeu, vândută cu 2,9 milioane de dolari. Ce spunea fizicianul despre divinitate

Scrisoarea lui Einstein despre Dumnezeu, vândută cu 2,9 milioane de dolari. Ce spunea fizicianul despre divinitate

Scrisoarea lui Albert Einstein, în care el susține că Dumnezeu este, de fapt, "produsul slăbiciunii umane", a fost vândută la o licitație de la New York cu 2,9 milioane de dolari. Suma este dublă față de cea estimată inițial.

Scrisoarea lui Einstein a fost evaluată inițial la 1 – 1,5 milioane de dolari. Casa de licitație Christies a fost cea care a scos bucățile de hârtie la vânzare.

Scrisoarea a fost redactată, în limba germană, în anul 1955, cu un an înainte ca savantul să moară. El a trimis-o filosofului Eric Gutkind, scrie BBC.

„Cuvântul «Dumnezeu» nu înseamnă nimic pentru mine decât expresia şi produsul slăbiciunii umane, iar Biblia este o colecţie de legende pline de înţelepciune, dar mai degrabă primitive. Nicio interpretare, oricât ar fi de subtilă, nu schimbă nimic pentru mine”, a scris fizicianul pe foile scrisorii. El a adăugat că pentru el, religiile reprezintă „o expresie a superstițiilor primitive”.

„Iar poporul evreu, din care fac parte cu bucurie şi în a cărui mentalitate mă simt profund ancorat, nu mi se pare mai demn decât alte popoare”, era de părere Einstein, care a adăuga: „Din experienţa mea, nu sunt mai buni decât alte grupuri umane, chiar dacă sunt protejaţi de cele mai rele excese de o lipsă de putere. Nu simt nimic în ceea ce îi priveşte care ar putea justifica termenul de (popor, n.r.) ales”, a mai scris Einstein.

Scrisoarea a fost scoasă la licitație, pentru prima dată, la New York, când a fost cumpărată de un colecționar pentru suma de 404.000 de dolari.


CITEȘTE ȘI: Ce au descoperit medicii legiști în cazul bucătarului ucis în Bucureşti. Criminalul este în continuare de negăsit


 

Close
Închide
  Close