MENIU CAUTĂ

Scrisoarea unui băiat de 10 ani către șeful unei companii aeriene a devenit virală. Ce i-a răspuns CEO-ul băiatului care îi cerea sfaturi

Distribuie

Un băiat de 10 ani care visează să își facă propria companie aeriană i-a scris directorului executiv de la Qantas, cea mai veche companie aeriană din Australia, și i-a cerut sfaturi privind pașii pe care trebuie să-i urmeze în continuare.

Alex Jacquot, din Australia, a decis să-i scrie lui Alan Joyce, directorul executiv al Qantas, pentru a întreba despre ce trebuie să facă pentru a înființa o companie de transport. „Vă rog să mă luați în serios”, a scris el în scrisoare.

Băiatul îl anunță pe Joyce că este co-fondator al viitoarei companii aeriene „Oceania Express” și îi cere acestuia sfaturi despre cum să avanseze în afacere. El spune că a început deja să lucreze la câteva lucruri, precum „tipurile de avioane de care voi avea nevoie, numere de zbor și servicii de catering”, dar și angajați.

Dilema lui Alex este că ”fiind vacanță, am mai mult timp să lucrez, dar nu am nimic de făcut. Aveți idei despre ce pot face?”. El a întrebat și despre cum ar putea rezolva problema dormitului în timpul unui zbor de 21 de ore.

Primind scrisoarea, șeful Qantas i-a răspuns băiatului, spunându-i că „am auzit zvonuri despre un alt participant pe piață” și îi mulțumește că i-a scris.

El a adăugat că, de regulă, nu oferă sfaturi concurenților, dar ar face o excepție „pentru că și eu eram odată un băiat curios despre zbor și despre toate posibilitățile sale”.

Alan Joyce l-a invitat pe băiat să se întâlnească ”să-și compare notițele” în calitate de ”eu ca CEO al celei mai vechi companii aeriene din Australia, și tu, CEO al celei mai noi”. Șeful Qantas i-a promis și un tur al Centrului Operațional Qantas, locul din care se urmăresc toate zborurile, indiferent în ce colț al lumii s-ar afla. ”

Alex a declarat pentru postul local de radio Sydney 2GB că a fost „atât de entuziasmat” după ce a primit răspunsul, încât „Am alergat în jurul casei timp de 10 minute, nu-mi venea să cred”.

Mama lui a declarat ziarului australian că au fost aranjate datele întâlnirii promise de Joyce.

Foto: The Australian


Citește și: EXCLUSIV. Un om de afaceri neamț, simpatizant #rezist, și un arhitect acuză cea mai reputată revistă de business din Germania că a inventat citate într-un articol dur la adresa României!


 

Comentarii