MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Secția unui spital din România s-a închis după ce toți angajații au plecat în vacanța de Paște. Cum explică situația conducerea spitalului

Distribuie

Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal din Rădăuți este închisă pentru că toți angajații au plecat în concediul de Paște. Părinții care au o urgență medicală cu copiii sunt nevoiți acum să se adreseze spitalelor din Suceava și Iași. 28 de oameni, medici asistente și personal auxiliar, toți au plecat în vacanță, pentru două săptămâni.

Cei doi medici pediatri și-au luat concediu în perioada 19 aprilie – 6 mai. În consecință, de aceleaşi zile libere vor beneficia şi asistentele, infirmierele şi ceilalţi angajaţi, pentru că nu pot asigura serviciile medicale în lipsa doctorilor de la Spitalul Rădăuți.

Conducerea spitalului spune că nu putea să refuze cererile de concediu în condițiile în care medicii sunt suprasolicitați, fiind singurii pediatri din întreg spitalul, unde sunt internați lunar chiar şi 150 de copii. Acum, urgenţele sunt redirecţionate către Spitalul Județean Suceava, arată Digi24.

Fişele CPU au fost în număr de 1.439. Gândiți-vă că doi medici au văzut 1.439 de copii, în condițiile în care Casa de Asigurări nu decontează nici măcar 10% din valoarea actului medical”, a explicat Traian Andronachi, managerul Spitalului Rădăuţi.

Foto ilustrativă: 123rf.com


Citește și: După moartea de meningită a elevei de 18 ani de la „Lazăr”, toată clasa ei a fost trecută preventiv pe antibiotice


 

Comentarii