MENIU CAUTĂ
06 Aug. 2018 18:43

Cazul mamei și copilului care au murit la Spitalul Rădăuți, cercetat de Colegiul Medicilor. Primele evaluări

Distribuie

Cazul femeii din Suceava care a născut un copil mort și la scurt timp a murit și ea a ajuns în atenția Colegiului Medicilor. Instituția s-a autosesizat, iar la Spitalul din Rădăuți a fost demarată o anchetă administrativă. Femeia a decedat sâmbătă dimineață, iar înainte de a-și da sfârșitul și-a sunat soțul și i-a spus că moare.

Noi derulăm o anchetă administrativă, o eventuală anchetă profesioanală ar putea fi efectuată de Colegiul Medicilor', a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu.

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a explicat că în instituție se derulează o anchetă administrativă, iar poliția face o anchetă penală. La prima evaluare, procedurile medicale s-au respectat, susține el.

S-au respectat toate procedurile şi toate protocoalele terapeutice din partea medicilor, conform rapoartelor pe care le-am primit deja dimineaţă, la ora 9,00. Au fost anunţate autorităţile, conform procedurilor legale în materie, în speţă Poliţia municipiului Rădăuţi şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava. Se aşteaptă raportul necropsiei şi rezultatul de la anatomie patologică. Deocamdată, din punct de vedere al actului medical, din rapoartele pe care le-am primit, reiese că au fost respectate procedurile şi protocoalele terapeutice', a explicat Andronachi, pentru news-bucovina.ro.

Gravida din Vicovu de Sus a fost internată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la Spitalul municipal Rădăuţi, iar sâmbătă dimineață, în jurul orei 8,40, gravida a născut un băieţel.Copilul, care a avut la naştere scorul Apgar 1, a fost resuscitat de medicul neonatolog, aşa cum prevăd procedurile şi protocoalele, însă fără succes, fiind declarat decesul acestuia, a precizat managerul.

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi a mai spus că în aceeaşi zi starea mamei s-a agravat şi ulterior a intrat în stop cardio-respirator fiind instituite manevrele de resuscitare, dar din păcate, cu toate eforturile medicilor, femeia a murit în jurul amiezei.

Femeia avea ciroză la ficat

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, medicul Sorin George Hîncu, are acest caz în atenție.

Este un caz deosebit de grav, pentru că e vorba atât de moartea mamei, cât şi a copilului. În acest context, Colegiul Medicilor Suceava se autosesizează şi solicită în procedură de urgenţă actele medicale de la unitatea medicală, respectiv Spitalul municipal Rădăuţi, dar şi de la medicul de familie din Vicovu de Sus pe lista căruia se afla pacienta şi, tot în procedură de urgenţă, se va întruni Comisia de Jurisdicţie Profesională a Colegiului Medicilor Suceava pentru a analiza cazul', a spus medicul Hîncu.

Femeia se afla în evidenţele Compartimentului de gastro-enterologie din Suceava şi Rădăuţi fiind diagnosticată cu ciroză hepatică.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă cauza decesului urmând să fie stabilită la necropsie.


VIDEO/ În Vama Veche cu cortul… terapeutic. Psihoterapeuții care lucreză pe plajă

Detalii șocante despre cum a fost ucis strănepotul lui George Coșbuc. După omor, criminalul a mers la frizer


 

Comentarii