Mergi direct la conținut »
UPDATE | Mihaela Triculescu, înlocuită de la șefia ANAF. A fost propulsată în funcție de Darius Vâlcov
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > UPDATE | Mihaela Triculescu, înlocuită de la șefia ANAF. A fost propulsată în funcție de Darius Vâlcov

UPDATE | Mihaela Triculescu, înlocuită de la șefia ANAF. A fost propulsată în funcție de Darius Vâlcov

Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, a fost schimbată din funcție și înlocuită cu Mirela Călugăreanu, care s-a mai aflat la conducerea Fiscului. Triculescu ajunsese în fruntea ANAF la recomandările lui Darius Vâlcov, fost consilier al premierului Viorica Dăncilă.

De Daniel Ionașcu, Mihai Niculescu,

Decizia de eliberare din funcție a acesteia a apărut luni în Monitorul Oficial, alături de demisia lui Darius Vâlcov din funcția de consilier al premierului și revocarea Adrianei Cotel de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Triculescu, fără experiență în gestionarea unor instituții de mărimea Fiscului, fusese propulsată în funcție de Darius Vâlcov.

Mirela Călugăreanu a mai condus Fiscul în mandatul de premier al lui Mihai Tudose (2017). Călugăreanu este apropiată de Ionuț Mișa, fost ministru de Finanțe, și este cea care a declanșat controale la mai multe instituții media incomode pentru Liviu Dragnea, arată G4media.

Mihaela Triculescu (42 de ani) a fost numită la conducerea ANAF, în ianuarie 2019, după demiterea lui Ionuț Mișa, la cererea lui Eugen Teodorovici. În comunicatul care anunța numirea lui Triculescu în fruntea Fiscului, Guvernul preciza că „este licențiată în economie la Universitatea din Craiova și în ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii”.

Potrivit Recorder.ro, Triculescu a fost contabilă la SC Servicii Publice SA, firma de curățenie a Primăriei Cârcea, o comună de 3.400 de locuitori din județul Dolj.


Citește și: Politico: Viorica Dăncilă promite să renunțe la modificarea legilor justiției. „Acest subiect a făcut mult rău partidului și a polarizat societatea noastră”


 

Close
Închide
  Close