Mergi direct la conținut »
Șeful CNCD, Asztalos Csaba, spune că ”orice demers de modificare a Codului Civil, în sensul permiterii căsătoriei între persoanele de același sex, este neconstituțional”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Șeful CNCD, Asztalos Csaba, spune că ”orice demers de modificare a Codului Civil, în sensul permiterii căsătoriei între persoanele de același sex, este neconstituțional”

Șeful CNCD, Asztalos Csaba, spune că ”orice demers de modificare a Codului Civil, în sensul permiterii căsătoriei între persoanele de același sex, este neconstituțional”

Șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, este de părere, într-o postare pe Facebook, că orice demers de modificare a Codului Civil, în sensul permiterii căsătoriei între persoanele de același sex, este neconstituțional.

„Este NECONSTITUȚIONAL orice demers de modificare a Codului civil în sensul de a se permite căsătoria între persoane de același sex! Art. 48 alin. (1) din Constituția României permite doar căsătoria dintre o femei și un bărbat!

Decizia 580 din 2016 a CCR, pct. 42: “În anul 1991, când Constituția a fost adoptată, căsătoria era privită în România în accepțiunea sa tradițională, de uniune între un bărbat și o femeie. Această idee este susținută de evoluția ulterioară a legislației în materia dreptului familiei din România, precum și de interpretarea sistematică a normelor constituționale de referință. Astfel, art. 48 din Constituție definește instituția căsătoriei în corelație cu protecția copiilor, deopotrivă “din afara căsătoriei” și “din căsătorie”. Este evidentă, deci, componenta biologică ce a fundamentat concepția legiuitorului constituant în privința căsătoriei, fiind fără îndoială că aceasta a fost privită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, câtă vreme numai dintr-o astfel de uniune, indiferent dacă este în căsătorie sau în afara ei, se pot naște copii”, a scris Asztalos Csaba.


Totodată, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus, luni, că după eșecul referendumului „va începe ceva foarte urât pentru poporul nostru” și se va încerca modificarea Codului Civil pentru a se permite căsătoriile între persoanele de același sex.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

„Se va cere modificarea Codului Civil. Probabil că ceilalți, care s-au bucurat, vor cere să modifice în Codul Civil, vor spune că soții pot fi formați din doi bărbați sau două femei. Așa s-a făcut în alte țări. Eu nu vreau să fiu părtaș la schimbarea tradiției strămoșești. (…) Poporul român trebuie să știe că celelalte partide și-au dorit ca în România să nu existe o familie dintre bărbat și femeie”, a spus el.


CITEȘTE ȘI: CAMERA ASCUNSĂ / Slujbă amenințătoare în zi de referendum: Mânios că nu s-au dus la vot, preotul din Voluntari le spune oamenilor că vor arde ca grecii şi că homosexualii vor abuza sexual copiii!


FOTO: FACEBOOK

Close
Închide
  Close