MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2009 19:12

Şi-a împodobit casa cu linguri

Distribuie

Au început cu un suvenir sau cu un cadou primit de la o persoană dragă, după care au dezvoltat o adevărată pasiune. Au căutat, s-au interesat în stânga, în dreapta, deoarece vor să aibă cât mai multe exemplare, indiferent că este vorba despre linguri, figurine din lemn, clopoţei sau evantaie. Fericiţi, colecţionarii români se laudă în prezent cu mii de obiecte adunate din toată lumea.

 

Suceava. Ion şi Elena Țugui, din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, şi-au împodobit casa cu cele peste 5.300 de exemplare de linguri adunate din toată lumea. Pe pereţii camerelor, ai holurilor, pe casa scărilor şi pe tavane sunt expuse de la linguri obişnuite de la noi din ţară (din plop sau tei) până la unele exotice, cum ar fi din lemn de lămâi, smochin sau ginkgo bilboa.
3876-118380-clopotica.jpg
Suceava. Un fermier şi soţia lui, din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au adunat peste 600 de clopote, tălăngi şi zurgălăi de diferite mărimi, cel mai vechi datând din anul 1754. Am primit unul dintre clopote de la un mare crescător de animale din Austria, Martin Schweineger. Pentru că n-am avut timp să-mi cumpăr de acolo, austriacul mi-a trimis un clopot deosebit, care are în relief scene biblice', spune mândră Mihaela Costeliuc (39 de ani).

3876-118379-clopote.jpg

Suceava. Sculptorul Adrian Cosmaciuc (42 de ani), din Câmpulung Moldovenesc, şi-a transformat casa într-un adevărat muzeu al lemnului. Masa, scaunele, oglinda, veiozele, lustrele sunt sculptate cu scene din trecutul istoric, artă vânătorească şi alte scene din natură. Nu lipseşte nici chipul politicianului Mircea Geoană sau emblema echipei Dinamo. Geoană are nasul mai lung, pentru că a promis mult, dar nu a făcut nimic', spune zâmbind artistul. Suporter înfocat al câinilor', Cosmaciuc a sculptat şi însemnele formaţiei favorite.

3876-118391-g.jpg

Mureş. Aurelia Veronica Filimon susţine că este una dintre puţinele persoane din ţară pasionate de colecţionarea evantaielor. Până acum, ea a strâns peste 200 de astfel de obiecte. Un loc de cinste îl ocupă un evantai de origine japoneză, cu scheletul din bambus, pe faţă şi pe verso având inscripţionate fragmente din poezii în limba franceză şi spaniolă, desene şi melodii pe portativ, dar şi o semnătură a reginei Maria.
3876-118383-ev.jpg

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 17 februarie 2019
Comentarii