De Mihai Niculescu,

Conducerea spitalului „Elena Doamna” vrea astfel să oprească fenomenul medicilor care pleacă din spital în timpul programului de lucru pentru consultații în privat. În ciuda opoziției personalului medical, sistemul a fost testat cu succes într-o secție și va fi extins la întreg spitalul.

Metoda inedită de pontaj digital este implementată de o firmă de telecomunicații, arată Ziarul de Iași.

Momentan, sistemul este într-o perioadă de testare, fiind deja aplicat de mai bine de o lună într-un singur pavilion al spitalului, unde au fost instalaţi şase senzori, personalul medical purtând un card prin intermediul căruia pot fi identificaţi exact unde se află. Acest sistem combină mai multe tehnologii, cum ar fi Wi-FI, Bluetooth şi cele de tip cloud pentru a strânge date referitoare la intrarea şi ieşirea din anumite zone, localizarea persoanelor în cazul unor urgenţe, dar identifică şi care este gradul de ocupare al unei anumite zone în timp real, creând rapoarte de intrare-ieşire sau alerte customizate dacă, spre exemplu, cardul nu este folosit o perioadă mai lungă.

Chiar în primele zile de la instalare, prin acest sistem a fost identificată o persoană care s-a aflat la muncă doar timp de 5 ore, deşi teoretic trebuia să fi stat 7 ore, conform pontajului.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

„Dacă acest card este lăsat sau uitat în birou, sistemul poate genera o alertă dacă într-un anumit timp nu s-a mişcat deloc“, au precizat reprezentanţii firmei. Aceştia au mai spus că acest sistem nu a mai fost implementat în nicio altă unitate medicală de stat din ţară, însă că, după ce va fi finalizat va fi unul dintre cele mai precise, existând mai puţine şanse să poată fi „păcălit“.

„Este nevoie de acest sistem pentru ca să ne asigurăm că salariile plătite întregului personal medical sunt corecte. Spre exemplu, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate ne decontează servicii medicale, noi plătim ore despre care trebuie să ştim dacă sunt sau nu real făcute. De aceea, am dorit un sistem care să ne permită în timp real colectarea informaţiilor“, a explicat dr. Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii „Elena Doamna“.

Sursa foto: Ziarul de Iași

Citeşte şi:

Ce regie a pus la cale primarul din Târgoviște pentru Libertatea: stadionul cu expertiza falsă, umplut cu muncitori, de ochii presei

Ancheta Libertatea despre medicii plătiți de KRKA, preluată în presa slovenă: „Jurnaliștii români de investigație au arătat un amplu sistem de luare a mitei”

DIICOT nu elucidează misterul apelurilor telefonice primite de rudele celor două fete imediat după dispariţie

VIDEO La un pas de tragedie pe Valea Oltului: un șofer s-a trezit cu un tir gonind spre el pe sensul lui de mers. Ce s-a întâmplat mai departe
GSP.RO

VIDEO La un pas de tragedie pe Valea Oltului: un șofer s-a trezit cu un tir gonind spre el pe sensul lui de mers. Ce s-a întâmplat mai departe

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie