MENIU CAUTĂ

Slujbă de pomenire pentru cele patru victime din Curtea de Argeş

Distribuie

Cele patru sicrie, transportate, în noaptea de marţi spre miercuri de la Institutul de Medicină Legală din Capitală, au fost depuse în faţa Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş de către militarii Unităţii de Vânători de Munte şi de pompierii militari de la ISU Argeş.
Slujba de pomenire a celor patru victime ale accidentului de autocar produs duminică în Muntenegru a fost oficiată, miercuri, de un sobor de 20 de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul de Argeş şi Muscel, IPS Calinic, în prezenţa a aproximativ 300 de persoane.
La ceremonie au fost prezenţi şi primarul oraşului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, viceprimarul Cristian Mitrofan, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, şi prefectul judeţului, Cristian Soare. Alături de aceştia toţi cunoscuţii şi prietenii acestora au participat la slujbă.
Vor fi înmormântaţi mâine
„Este o atmosferă tristă. Cele 4 victime s-au întors acasă, iar comunitatea i-a întâmpinat cu tristeţe, ca să le aduca un ultim omagiu pentru modul exemplar în care au trăit şi şi-au desfăşurat activitatea în municipiul Curtea de Argeş. Dumnezeu sa-i ierte şi să aline durerile familiilor”, a declarat primarul Nicolae Diaconu.
Cele patru persoane din Curtea de Argeş care au murit în accidentul din Muntenegru sunt Nicolae Derviş, om de afaceri şi fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoară de matematică pensionară, Toma Mateescu, soţul femeii, şi Ion Marinescu, tatăl fostului consilier judeţean liberal Mădălin Marinescu.
După slujba de la Biserica Domnească, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Nicolae Derviş a fost dus la locuinţa acestuia, în timp ce sicriele cu celelalte trei victime ale accidentului au fost transportate la capele din oraş. Cel mai probabil, aceştia vor fi înmormântaţi mâine.
 

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Comentarii