MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 12:32

Social-democrații germani ar putea avea prima femeie președinte din istorie

Distribuie

Socia-democrații germani ar putea avea prima femeie președinte din istorie în urma alegerilor interne care vor avea loc marți. Dacă Andrea Nahles va fi desemnată președinte al SPD va fi prima femeie care conduce partidul în istoria sa de 154 de ani și al doilea cel mai tânăr președinte, scrie The Local.

După ce liderul social-democrat (SPD), Martin Schulz, a anunțat că renunțat la președinția partidului, doi dintre posibilii săi succesori sunt femei, iar Andrea Nahles, în vîârstă de 47 de ani, are cele mai mari șanse să preia funcția.

În acest caz, social-democrata va scrie istorie fiind prima femeie care va conduce SPD în istoria de 154 de ani a formațiunii politice. Nahles, care este în prezent șeful grupului parlamentar al SPD, ar putea prelua președinția interimară a partidului.

După alegerile din septembrie, în care SPD a obținut doar 20,5% dintre voturi, Nahles a vorbit despre necesitatea unei culturi diferite în conducerea partidului dominat de bărbați.

Conform prsei germane, există însă o opoziție în interiorul partidului pentru preluarea mandatului de către Nahles. Mai multe voci spun că funcția ar trebui preluată de unul dintre cei șase adjuncți ai lui Schultz. Dintre aceștia, trei sunt femei.

Mai mult, luni seara, primărița din Flensburg, Simone Lange, și-a anunțat candidatura la președinția SPD, iar analiștii spun că ar avea șansele ei de a o învinge pe Andrea Nahles.

Lange, care este membru al SPD din 2003 și primar al Flensburgului de la jumătatea lunii ianuarie, a declarat că dorește să acorde social-democraților sentimentul că „ei stabilesc starea și direcția partidului”.

În aceste condiții, dintre cele opt nume luate în calcul pentru preluarea conducerii cinci sunt de femei, ceea ce înseamnă că șansele scrierii istoriei sunt destul de mari.

Indiferent dacă Andrea Nahles este sau nu numit lider al SPD, funcția va fi una provizorie pe o perioadă de trei luni, iar un președinte permanent va fi ales în cadrul unui congres al partidului.


Citește și: O mare suprafață din Pădurea Băneasa, scoasă la vânzare pe OLX. Ce ar putea să 'crească' în locul copacilor


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii