18 Iul. 2017 23:32

Cinci permise auto reținute și 708 amenzi, în Capitală, în urma unor controale în trafic. Au fost vizați șoferii care vorbeau la telefon în mers sau nu purtau centura

Distribuie

Șoferi din București care nu purtau centura sau vorbeau la telefon, amendați. Brigada Rutieră a Capitalei a organizat marți, 18 iulie, o acțiune care a avut drept scop reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora.

În general, a fost urmărită întreaga plajă de abateri de la normele rutiere, însă, cu precădere, depistarea conducătorilor de autovehicule care nu poartă centura de siguranță și care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc, fără dispozitivul de tip „mâini libere”, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Activitatea s-a desfășurat în mai multe zone din municipiul București, iar în timpul acțiunii le-au fost înmânate conducătorilor auto și materiale de informare cu recomandări utile.


CITEȘTE ȘI… Sântilie nu iartă! Ce nu trebuie să faci în această zi de sărbătoare pentru a avea parte de spor tot anul


Totuși, au fost reținute cinci permise de conducere, a fost întocmit un dosar penal și au fost aplicate 708 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 180.000 de lei.

Poliția Rutieră recomandăm conducătorilor de autovehicule să poarte centura de siguranță, să țină ambele mâini pe volan și nu în ultimul rând să nu folosească telefonul mobil, fără dispozitivul special de tip „mâini libere”.

Brigada Rutieră a Capitalei a organizat marți, 18 iulie, o acțiune în trafic

Brigada Rutieră a Capitalei a organizat marți, 18 iulie, o acțiune în trafic

Folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, precum și nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță în timpul circulației pe drumurile publice de către conducătorii unui autovehicul se sanctionează contravențional cu 2-3 puncte amendă si 2 puncte de penalizare, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 republicată, cu modificările și completările ulterioare.

FOTO: politiaromana.ro


CITEȘTE ȘI… Monica Gabor tocmai ce a făcut anunțul care a luat prin surprindere pe toată lumea: „Mâine…”


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 21 august 2018. Fecioarele au parte de o zi delicată
Loading...
Comentarii