Gabriel Oprea, noi declaraţii despre ACCIDENT: „Urgența este vorba doar de un echipaj de poliție pe care l-a avut întotdeauna orice ministru de interne”

Liderul UNPR a ajuns în urmă cu câteva minute la Parlament unde are o discuție cu deputații partidului său.
Ministrul de interne a susținut că nu are nici o vină pentru moartea polițistului Bogdan Gigină și că se afla în interes de servicu.
„Urgența, în primul rând, este vorba doar de un echipaj de poliție pe care l-a avut întotdeauna orice ministru de interne. Sunt norme, sunt instrucțiuni, Parchetul va stabili cu celeritate adevărul”, a spus vicepremierul. „Nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu și se va dovedi acest lucru. Nu am avut nicio zi de concediu în această perioadă și am muncit foarte mult. Din păcate, tragedia este că a murit un coleg în timpul serviciului.”
Nici în declarația sa anterioară Oprea nu a precizat ce urgență a avut în seara de 20 octombrie.

Moțiune simplă împotriva lui Oprea

Senatorii și deputații liberali vor ca ministrul de interne Gabriel Oprea să dea personal explicații despre tragicul eveniment în care polițistul Bogdan Gigină și-a peirdut viața. Astfel, aceștia au depus astăzi o Moțiune simplă la adresa lui Oprea,în care vor cere explicații despre toate deplasările sale în calitate de ministru al internelor dar și de vice-premier.
Mai mult, aceștia vor înființarea unei comisii de anchetă referitoare la modul în care Gabriel Oprea folosește coloana oficială în deplasările sale. Liberalii vor cere responsabilor din MAI toate documentele semnate de Oprea pentru care acerut mașini ale poliției și motocicliști pentru a însoți mașina cu care se deplasează el .

Ce acuzaţii i se aduc lui Gabriel Oprea, după accidentul poliţistului din coloana sa oficială

Mai mulţi lideri politici, precum şi organizaţii neguvernamentale au cerut demisia lui Gabriel Oprea din funcţiile de vicepremier şi de ministru de Interne, dar şi lămurirea circumstanţelor accidentului a cărui victimă a fost Bogdan Gigină.
După accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină, în spaţiul public s-au vehiculat mai multe întrebări care încă aşteaptă un răspuns de la ministrul Gabriel Oprea, printre care şi cele legate de dreptul acestuia de a beneficia de coloană oficială, dar şi locul de unde acesta venea şi unde trebuia să ajungă în ziua accidentului şi dacă, în condiţii de ploaie, nu trebuia să renunţe la escorta cu motociclist.
Gabriel Oprea a arătat, luni, în prima apariţie la aproape o săptămână de la moartea poliţistului Bogdan Gigină, că a ales să tacă din respect faţă de familia acestuia, el susţinând că nu a văzut accidentul, a aflat abia după ce depăşise zona şi a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-l salva pe poliţist.

Klaus Iohannis: „L-am sfătuit pe Oprea să-și dea demisia”

Președintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă că l-a sfătuit pe Gabriel Oprea să-și dea demisia.
”Am avut o intervenție ieri și astăzi l-am invitat pe premierul Oprea la o discuție pentru că am dorit să primesc explicații suplimentare. Am vorbit cu el în cursul zilei de azi și l-am sfătuit să-și dea demisia.
Ce va face domnul Oprea va stabili dumnealui și vă va informa. Eu i-am cerut demisia pentru proasta gestionare a crizei. Opinia publică are dreptul la informație. După părerea mea întrega comunicare a fost catastrofală. Pe această latură politică i-am dat sfatul domnului Oprea. Pe partea penală vor stabili cei avizați”, a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă.

Nu va demisiona! Gabriel Oprea: „Eu nu am văzut accidentul! Din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declarații publice”

După cinci zile de tăcere, Oprea a vorbit despre cazul care a aprins întreaga țară.
„(…) La un moment dat, coloana s-a oprit. Nu am știu de ce. Eu nu am văzut accidentul. Nu am știut că este vorba despre un accident. Am văzut doar mașina de poliție din față oprită și pe cei doi polițiști. Mașina de poliție și cei doi colegi rămăseseră acolo. Abia după ce am depășit locul accidentului, am aflat ce s-a întâmplat. Sunt extrem de îndurerat de această pierdere, dar ştiu că am făcut tot ce era posibil pentru salvarea poliţistului. Vreau să-i asigur pe toți că în calitate de Ministru al Afecerilor Interne, o să-mi fac cu responsabilitate datoria și mă voi bate pentru drepturile lor. Transmit din nou regretul familiei lui Bogdan. Nimeni nu este mai presus de lege”, a spus Oprea.

Gabriel Oprea, ținta ironiilor pe INTERNET

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, luni, în prima apariţie la aproape o săptămână de la moartea poliţistului Bogdan Gigină, că a ales să tacă din respect faţă de familia acestuia. Cu toate acestea, o greșeală gramaticală a făcut să fie luat la mișto pe rețelele de socializare.
„În ceea ce mă priveşte, speculaţiile potrivit cărora în activitatea mea aş fi încălcat legea sau aş fi folosit dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal, vă asigur că acestea sunt COMPLECT (nr. corect era COMPLET) nefondate”, a spus Oprea.

300 de persoane au cerut şi ieri demisia lui Gabriel Oprea, în faţa Guvernului

Peste 300 de persoane s-au adunat, luni seară, în faţa Guvernului, pentru a cere demisia sau demiterea ministrului de Interne Gabriel Oprea, după moartea poliţistului Bogdan Gigină care se afla în coloana oficială a demnitarului.
Oamenii au scandat „Demisia!”, „Ruşine să vă fie!”, „Nu e Oprea la ciolan interesul naţional” şi „Oprea face crime, Ponta îl susţine” în faţa sediului Guvernului. Unii afişează un banner cu textul: „Cerem demisia vestitului cuplu de plagiatori şi aroganţi Ponta – Oprea”.

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Horoscop 20 ianuarie 2021. Balanțele sunt pe punctul de a lua decizii grave, cu consecințe neprevăzute
HOROSCOP
Horoscop 20 ianuarie 2021. Balanțele sunt pe punctul de a lua decizii grave, cu consecințe neprevăzute
Cine este tânărul de 19 ani ucis în fața unei săli de fitness din Capitală. Detalii șocante din dosarul crimei
Știrileprotv.ro
Cine este tânărul de 19 ani ucis în fața unei săli de fitness din Capitală. Detalii șocante din dosarul crimei
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Telekomsport
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)