Mergi direct la conținut »
Sorina Pintea: "Nu există diferenţe de personal între spitalele din ţară şi străinătate"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sorina Pintea: "Nu există diferenţe de personal între spitalele din ţară şi străinătate"

Sorina Pintea: „Nu există diferenţe de personal între spitalele din ţară şi străinătate”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că nu există diferenţe legate de calitatea personalului între spitalele din România şi cele din străinătate, dar noi suntem deficitari la echipamente şi comportament.

De Andreea Radu,

„Am văzut multe spitale din ţară, am avut ocazia să văd multe spitale din străinătate. Nu există diferenţe legate de personal, de calitatea personalului medical. Ba, aş îndrăzni să spun un lucru interesant: medicii noştri sunt mult mai bine pregătiţi, pentru că neavând aparatura necesară, să fim serioşi, ei au lucrat ca pe front, anumite perioade, în ultimii ani au început să vină aparatele, sunt obişnuiţi să citească pacienţii. Să îi consulte.

Lucrurile acestea sunt nişte realităţi şi, ştiţi, sunt spuse de către cei care vin din străinătate sau cei care vin şi se interesează pentru că vor să vină acasă”, a declarat Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă la Târgovişte,

Ministrul Sănătăţii a adăugat că în românii sunt „deficitari la capitolul echipamente şi la capitolul comportament, empatia faţă de pacient”.


Boala care ucide de trei ori mai mulți români decât cancerul. Medic: „Reprezintă aproximativ 58% din totalul deceselor în România”


 

Close
Închide
  Close