Mergi direct la conținut »
Soția unui miliardar norvegian, răpită în urmă cu zece săptămâni. Suma uluitoare cerută ca răscumpărare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Soția unui miliardar norvegian, răpită în urmă cu zece săptămâni. Suma uluitoare cerută ca răscumpărare

Soția unui miliardar norvegian, răpită în urmă cu zece săptămâni. Suma uluitoare cerută ca răscumpărare

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68 de ani) a dispărut în octombrie anul trecut, însă abia acum a ieșit la iveală faptul că femeia a fost răpită. Răufăcătorii cer o răscumpărare de 9 milioane de euro, amenințând că vor recurge la violență dacă nu vor primi suma.

De Mihai Niculescu,

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68 de ani) este căsătorită cu Tom Hagen (68 de ani), care este pe locul 172 în topul celor mai bogaţi oameni din Norvegia, potrivit revistei Kapital.

Femeia a dispărut de acasă la finalul lunii octombrie, iar de atunci poliția încearcă să dea de urma ei. Potrivit presei norvegiene, autoritățile nu au reușit să negocieze prea mult cu răpitorii.

Mai mult, cei care au răpit-o pe femeie au cerut o răscumpărare de 9 milioane de euro, arată publicația Verdens Gang, citată de Agerpres.

Astfel de cazuri sunt extrem de rare în ţara scandinavă, unde nivelul infracţionalităţii este în general unul redus.

Soţul femeii date dispărute, afaceristul norvegian, are o avere estimată la 1,7 miliarde de coroane (174 de milioane de euro). Investitor în domeniul imobiliarelor, el deţine 70% din compania pentru furnizarea energiei electrice Elkraft, pe care a co-fondat-o în 1992.

Sursa foto: Verdens Gang


Citește și: Cinci români au fost bătuți cu bestialitate în propria casă din Irlanda de Nord: „Era sânge peste tot!”


 

Close
Închide
  Close