Prima oară, trebuie amenajat terenul, pentru că gazonul este mai pretenţios şi necesită multă răbdare când vine vorba de activităţile pregătitoare. Buruienile trebuie înlăturate prin orice mijloace, manual sau cu erbicid (n.r. lăsaţi să treacă două săptămâni înaintea plantării gazonului). În ceea ce priveşte pământul, e bine de ştiut că acesta trebuie bine afânat; foarte important este şi aspectul care indică faptul că în sol nu trebuie să existe până la adâncimea de 30 cm, pietre, bucăţi de lemn sau de os de dimensiuni mari. Aşa cum explică specialiştii pe dezvoltatorimobiliar.ro, după toate acestea, se sapă suprafaţa, se curăţă pământul de orice ar putea împiedica creşterea rădăcinilor şi se presează uşor cu un cilindru, după care se nivelează. Următoarea etapă vizează perioada şi modul în care poate fi plantat gazonul, iar veste bună este că operaţiunea poate fi făcută pe parcursul a şase luni, din aprilie până în septembrie.
În funcţie de scopul folosirii gazonului trebuie să vă alegeţi corect o anumită combinaţie de seminţe, pentru a căror răspândire trebuie să înjumătăţiţi cantitatea. Următorii paşi sunt amestecarea fiecărei jumătăţi cu nisipul alb necesar plantării, apoi distribuirea primei părţi de-a lungul terenului, în timp ce a doua parte va fi împrăştiată de-a latul porţiunii pe care vreţi să aveţi gazon. Urmează greblarea uşoară a solului, astfel încât seminţele să fie acoperite cu aproximativ 2 cm de pământ. Se foloseşte din nou cilindrul, pentru ca seminţele să se poată aşeza mai bine şi se irigă imediat.
Cel mai bine pentru udat este seara, când evaporarea este redusă. Trebuie să udaţi pământul cu un aspersor, pentru a nu împrăştia seminţele, dar dacă a plouat, aşteptaţi o zi, două, până la prima irigare. Sunt recomandate udări intense ceva mai distanţate decât irigările superficiale, dar dese. Nu uitaţi de fertilizare, la care puteţi folosi azot, fosfor şi potasiu, operaţiune ce  trebuie făcută înainte de semănare, după aceasta şi la oricare înnoire a peluzei. În timpul sezonului, gazonul se tunde o dată sau de două ori pe săptămână. Semănarea gazonului presupune un amestec cu nisip, iar pământul nisipos este nefavorabil majorităţii plantelor
 
 

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează