MENIU CAUTĂ
11 Oct. 2018 17:52

SUA au decis să țină la sol întreaga flotă de avioane F-35, după ce au fost descoperite zeci de probleme grave

Distribuie

Armata americană a decis să țină la sol întreaga flotă de avioane de luptă F-35, în urma unui incident în care a fost implicată o aeronavă de acest timp, luna trecută, în Carolina de Sud.

Armata SUA a decis acest lucru pentru a verifica cât de sigure sunt pentru zbor avioanele de luptă. Mai mulți mecanici vor testa țevile prin care este transportat combustibilul către motoare, scrie BBC.

De altfel, la începutul anului, un raport oficial arăta că avioanele noi F-35 nu sunt gata de luptă din cauza unor zeci de erori.

F-35 este cel mai mare avion de luptă și cel mai scump din istoria omenirii. Aeronava a fost vândută către mai multe țări din lume, inclusiv Marea Britanie și Japonia. Acesta a fost folosit pentru prima oară într-un atac coordonat de forțele armate israeliene în regiune.

Într-un comunicat de presă, biroul care s-a ocupat de dezvoltarea programului F-35 susține că SUA și partenerii internaționali au suspendat operațiunile, în timp ce se fac verificări.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Mesaj neașteptat în redacția Libertatea al purtătorului de cuvânt al BOR. Patriarhul îi ceartă pe preoții „inchizitori” și îi apără pe credincioși!


FOTO: EPA

Comentarii