Tabăra Lotru, transformată în fânar

06 octombrie 2008 20:28

Pentru că autorităţile au lăsat-o în paragină de aproape 15 ani, tabăra Lotru, din oraşul vâlcean Brezoi, şi-a schimbat de ceva timp destinaţia. Clădirile vechi de peste 100 de ani, care au adăpostit o vreme măicuţele din zonă, sunt folosite acum de localnici pe post de fânare.Aşezăminte du­­­­­hov­­­­ni­­­­­ceşti în urmă cu pes­­­­­­te 100 de ani, două dintre cele trei clă

Pentru că autorităţile au lăsat-o în paragină de aproape 15 ani, tabăra Lotru, din oraşul vâlcean Brezoi, şi-a schimbat de ceva timp destinaţia. Clădirile vechi de peste 100 de ani, care au adăpostit o vreme măicuţele din zonă, sunt folosite acum de localnici pe post de fânare.3776-95932-tabara.jpg
Aşezăminte du­­­­­hov­­­­ni­­­­­ceşti în urmă cu pes­­­­­­te 100 de ani, două dintre cele trei clădiri ale complexului au fost a­­­­dăpost şi loc de rugăciune pentru măi­­­­­­­cu­­­­ţe, dar şi spital pentru cei ne­­­­­­vo­­­­­iaşi. Până acum 15 ani, complexul a func­­­­ţi­­­onat ca tabără pentru copii.

3776-95935-fereastra.jpgNu s-au mai făcut investiţii

Dar pentru că au­torităţile nu s-au ocupat de reabilitare, structura clădirilor a început să cedeze. Acum, tabăra Lotru nu mai este întrebuinţată decât ca izlaz comunal de câţiva proprietari de vite, iar clădirile au fost tran-sformate de localnici în fânare.

3776-95938-localnica.jpg„Am fost ad­­­­­­­minis­trator aici până când s-a închis tabăra. Nu s-a mai investit în complex, aşa că a în­­­­­­­ceput să se dărâme. Pen­tru că e pustie, m-am gândit că nu fac rău dacă depozitez şi eu câteva furci de fân în clădirile goale. Dar îl iau de acolo, dacă e ne­voie”, ne spune lo­­­­cal­nica Elena Si­minea.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro