Mergi direct la conținut »
Tăriceanu recunoaște că nu l-a cunoscut pe fiul disidentului Gheorghe Ursu: „O regretabilă confuzie”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Tăriceanu recunoaște că nu l-a cunoscut pe fiul disidentului Gheorghe Ursu: „O regretabilă confuzie”

Tăriceanu recunoaște că nu l-a cunoscut pe fiul disidentului Gheorghe Ursu: „O regretabilă confuzie”

După ce a declarat, joi seară, la Digi 24, că fiul disidentului comunist Gheorghe Ursu i-a fost elev, Călin Popescu Tăriceanu a recunoscut că, de fapt, nu l-a cunoscut pe Andrei Ursu și transmite într-o scrisoare că a făcut „o regretabilă confuzie”. 

„Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu care a murit în închisoare – știți toată istoria – mi-a fost chiar student și la vremea respectivă, subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era… se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă…”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi 24.

Andrei Ursu însă a negat că l-a cunoscut personal pe președintele Senatului, într-o scrisoare trimisă postului de televiziune, în care a spus că afirmațiile lui Tăriceanu sunt „în întregime false”.

Vineri, Tăriceanu i-a transmis o scrisoare fiului disidentului Andrei Ursu, în care a precizat că a făcut „o regretabilă confuzie”.

„Atât timp cât mi-am asumat cu fermitate această bătălie, nu văd ce capital politic aș fi putut obține doar relatând o discuție de acum aproape 40 de ani cu fiul unui mare disident. A mă acuza de ‘manevre insalubre’ înseamnă a crede că eu aș fi mizat total și nejustificat pe complicitatea dvs. în perpetuarea a ceea ce numiți o minciună abjectă, că nu aș fi luat în calcul nicio clipă o reacție a dvs. mai mult decât firească de dezmințire, ceea ce s-a și produs, de fapt. Chiar credeți că aș fi putut fi atât de naiv?”, precizează Tăriceanu în scrisoare, potrivit Digi 24.

Close
Închide
  Close