MENIU CAUTĂ
19 Iul. 2018 14:49 , de Daniel Ionașcu

Teodorovici nu renunță la Fondul Suveran. Va fi înființat prin Hotărâre de Guvern

Distribuie

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, nu renunță la proiectul Fondului Suveran și de Dezvoltare. Acesta va fi înființat prin Hotărâre de Guvern, după ce Curtea Constituțională a decis ieri că proiectul de lege prin care acesta a fost realizat contravine legii fundamentale a României.

”După decizia Curţii Constituţionale, paşii următori sunt la nivel de Guvern emiterea unei ordonanţe pentru a crea cadrul legal general pe care Curtea l-a considerat necesar, iar pasul următor va fi emiterea unei hotărâri de Guvern pentru a stabili înfiinţarea Fondului”, a spus Teodorovici.

Pericol de 10 miliarde de euro

Libertatea a scris de curând că Fondul Suveran este un adevărat pericol de 10 miliarde de euro la adresa finanțelor României.

Acesta ar urma să înglobeze cele mai importante companii de stat, inclusiv cele cu pierderi, dar va urma să realizeze autostrăzi, spitale și alte investiții de infrastructură.

Însă alte state care au astfel de fonduri suverane nu investesc banii în lucrări, ci în companii care să acorde apoi dividende sau care să genereze creștere.

Citește mai multe despre Eugen Teodorovici pe Libertatea.

Comentarii