„Nu putem aștepta pasiv încă un accident”

Incidentul care a avut loc marți după-amiază a fost o simplă tamponare, potrivit Poliției, dar pentru autorități reprezintă un nou semnal de alarmă. Ruben Lațcău a transmis că se impun măsuri urgente pentru siguranța circulației și că este dispus să ceară chiar închiderea sensului giratoriu, dacă aceasta se dovedește a fi cea mai sigură soluție.

„Nu putem aștepta pasiv «încă un accident». E clar că această zonă necesită intervenție urgentă și voi propune Poliției Rutiere resistematizarea completă a zonei, chiar închiderea sensului, dacă aceasta este cea mai sigură soluție”, a transmis viceprimarul într-o postare pe Facebook.

Tramvaiele moderne, avariate de mașini ieftine

Oficialul local a subliniat disproporția dintre valoarea vehiculelor implicate în accidente.

„Din neatenție sau grabă, mașini de 2.000 de euro au reușit să avarieze tramvaie în valoare de câte 2.000.000 de euro”, a spus Lațcău. El a insistat că acest dezechilibru afectează atât siguranța călătorilor, cât și investițiile publice în modernizarea transportului în comun.

Cum s-a ridicat în lumea interlopă „Regina drogurilor” care s-a spânzurat la Rahova: Marsilia Mantu „prepara” stupefiante la cuptorul cu microunde și le vindea la geam
Recomandări
Cum s-a ridicat în lumea interlopă „Regina drogurilor” care s-a spânzurat la Rahova: Marsilia Mantu „prepara” stupefiante la cuptorul cu microunde și le vindea la geam

„Este vorba despre riscul la care sunt expuși zilnic zeci de călători, despre bani publici investiți în modernizarea transportului public și despre o infrastructură care trebuie să servească timișorenii, nu să-i pună în pericol. Siguranța cetățenilor și protejarea investițiilor publice sunt prioritare”, a mai spus viceprimarul.

Potrivit IPJ Timiș, accidentul de marți a fost doar o tamponare, fără victime sau pagube majore. Totuși, reprezentanții Poliției Rutiere au confirmat pentru publicația locală Timiș Online că se discută posibile modificări în circulația din zonă.

Locuitorii reacționează: „Era ok în anii 60, acum e o ciudățenie”

Subiectul a stârnit numeroase reacții din partea cetățenilor. Unii locuitori susțin că intersecția este depășită pentru traficul din prezent, în timp ce alții cred că soluția nu este închiderea sensului, ci educarea șoferilor și o mai bună aplicare a legii.

„Intersecția aia e o ciudățenie, sincer mă mir că nu se petrec mai multe evenimente acolo. Era ok în anii 60, dar acum…”, a scris un utilizator.

„Închidem intersecții pentru că trei șoferi nu-s în stare să scoată nasul din telefon ca să observe tramvaiul?”, a întrebat retoric un alt cititor.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentarii (1)
Avatar comentarii

Mitica_Cornel 29.05.2025, 13:12

Buna logica de primar. Sa intelegem ca daca ai masina scumpa atunci ''se merita'' sa accidentezi tramvaiul? Nu cumva ar trebui ca oamenii de la serviciul de sistematizare, platiti si de cei cu masina de 2000 euro, sa faca un efort si sa gandeasca (chiar daca poate doare ...) cum sa organizeze intersectia cu pricina ca sa evite acest gen de incidente?

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.