MENIU CAUTĂ
11 Mai. 2018 15:45 , de Cătălin Lupășteanu

Toate instanțele din România au fost verificate, pentru prima dată, privind recuperarea prejudiciului fiscal

Distribuie

Toate instanțele din România au fost verificate timp de o lună de către Inspecția Judiciară în cadrul unui control pe tema „Stabilirea și/sau recuperarea prejudiciului fiscal”.

Potrivit instituției controlul a avut loc în perioada 2-30 aprilie la instanța supremă și curțile de apel din țară, inclusiv la instanțele inferioare arondate acestora.

Tema controlului a fost practica judiciară a instanțelor de contencios administrativ și fiscal privind modalitatea de soluționare a contestațiilor împotriva actelor emise de organele fiscale.

Totodată s-au verificat aspecte legate de anularea sau suspendarea executării obligațiilor fiscale în unele dosare sau de receptarea de către instanțele naționale a practicii Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Despre această tematică de control, spun oficialii Inspecției, este pentru prima dată în România când se verifică dosarele fiscale cu aceste obiective de control.

Dosare tergiversate

Acestea precizează că în urma controlului s-ar fi constatat unele deficiențe, în mare parte privind tergiversarea soluționării unor cauze, fără a oferi alte detalii.

Potrivit acelorași surse toate informațiile colectate de inspectorii judiciari vor face parte dintr-un raport ce va fi înaintat Secției de judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Citește și ANCHETĂ/ Un polițist din Vaslui amenință o șoferiță într-un mesaj privat pe Facebook: 'O să fii condamnată cu închisoare!' – FOTO

 

Citește mai multe despre control, inspectia judiciara și raport pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii