MENIU CAUTĂ
19 Iun. 2018 17:49

Top 7 întrebuințări ale aplicațiilor disponibile pe telefoanele mobile

Distribuie

Trăim în era vitezei și trebuie să ne adaptăm cât mai bine pentru a face față provocărilor tot mai mari. Este, cu siguranță, dificil să ții pasul cu tehnologia din prezent, dar ne place să credem că toată aglomerarea aceasta digitală poate, în același timp, să ne ușureze viața și să ne ajute în activitățile de zi cu zi, fie că este vorba despre școală, fie despre muncă. Nu într-o încercare de a te convinge de cele spuse, ci mai degrabă pentru a demonstra utilitatea aplicațiilor de smartphone sau iPhone, îți dăm, în continuare, câteva exemple despre cele mai populare întrebuințări ale acestora.

  1. Aplicații pentru comenzi online și livrări

Fie că vorbim despre magazine de cosmetice sau de restaurante, fiecare dintre acestea s-a pliat cererilor de pe piață și și-a dezvoltat propriile aplicații. Acestea permit consumatorilor să acceseze instant site-ul propriu, să vizualizeze ofertele și să plaseze comenzi. Unele dintre acestea vin și cu beneficii la pachet, cum ar fi  reducerile, promoțiile preferențiale sau prioritate în aflarea noutăților.

  1. Aplicații pentru tranzacții bancare  

Să îți poți accesa contul de la bancă și să îți verifici printr-o singură atingere a telefonului rapoartele și extrasele, din confortul casei, ar putea părea un moft, însă este o realitate. O astfel de aplicație bancară, cum este și BT Pay, îți ușurează multe dintre activitățile financiare, fie că ești persoana fizică sau juridică și te ajută să câștigi timp, scutindu-te de multe drumuri.

  1. Aplicații de socializare

În prezent, multe dintre interacțiunile umane au loc în mediul online. Fie că îți dorești să împărtășești noutățile cu cei cunoscuți, fie că vrei să discuți sau să te informezi, rețelele de socializare au tot mai mulți utilizatori. Iar asta sperie și bucură, în același timp, pentru că pe măsură ce oamenii petrec mai mult timp conectați la astfel de oportunități, cu atât mai puțin sunt ancorați în realitate.

  1. Aplicații pentru programări

Să reușești să îți faci o programare de pe telefonul mobil, fără să mai fie nevoie să aștepți la rând, ar putea fi perfect. Și se poate. Sunt foarte multe companii care oferă astfel de servicii și care și-au creat propriile aplicații inteligente care permit clienților să își facă singuri programări. Firme din domeniul medical, cel al  înfrumusețării sau al petrecerii timpului liber pun deja la dispoziția beneficiarilor astfel de variante virtuale.

  1. Aplicații pentru vizionări

Adică atunci când nu ai la dispoziție un TV sau o tabletă, poți profita de un device precum un smartphone sau un iPhone pentru a vedea filme, meciuri sau clipurile preferate. Instalezi aplicația necesară, îți faci și un cont și cu datele introduse accesezi instant un conținut ofertant. De asemenea, cu puține căutări prin meniul principal, poți consulta de îndată propunerile și nu îți rămâne decât să dai play.

  1. Aplicații pentru întâlniri

Primul instinct este să te gândești că vorbim despre aplicațiile matrimoniale. Și nu ar fi greșit, doar că există aplicații și pentru întâlniri de afaceri sau cu prietenii. Adică acele funcții care permit un share de program pentru a stabili împreună, în cazul în care există un program aglomerat, o zi și o oră de întâlnire. Și da, există și întâlnirile romantice, când poți să îți cauți și, cu puțin noroc, chiar să îți găsești jumătatea în mediul virtual.

  1. Aplicații pentru comenzi de taxi

Din nou, scapi de corvoada de a purta discuții la telefon și de a fi pus în așteptare sau de a atrage atenția unui taximetrist pe stradă. Căci, până la urmă, despre asta este vorba în cazul acestor aplicații. Să îți găsească un șofer care să te ducă acasă în siguranță. Te folosești de harta telefonului care îți stabilește locația, îți găsește o mașină în apropiere și setezi destinația, modul de plată fiind foarte simplu.

Când crezi că știi totul despre aplicațiile mobile, în fiecare zi apare ceva nou care te surprinde. Iar numărul userilor este în continuă creștere. Dacă în 2016 se descărcaseră 149 de miliarde aplicații la nivel global, în 2017 se ajunsese la 197. Ca idee, în top trei, sunt incluse Facebook, Youtube și Facebook Messenger, media utilizării acestor aplicațiilor fiind de 9/zi pentru un individ.  

 

Sursa foto:

https://www.pexels.com/photo/blur-bristle-brush-clean-298611/

Comentarii