De Mihai Niculescu,

Anchetatorii au efectuat, luni, cinci percheziții în județul Hunedoara într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracţiunii de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi înşelăciune, se arată într-un comunicat al DIICOT.

„În fapt, s-a reținut că, începând cu luna aprilie 2019, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acționat în mod coordonat, în ceea ce privește plasarea de valută falsă, din cupiura de 50 și 100 euro, pe piața monetară din România. Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în falsificarea acestor bancnote, de 50 și 100 euro, pe care le-au plasat în circuitul financiar prin achiziţionarea de bunuri, în special cabaline, în urma unor anunţuri publicate pe diferite website-uri de vânzări în piața online”, au comunicat procurorii DIICOT.

Suspecții xeroxau banii iar apoi căutau pe internet anunțuri de vânzare a cailor.

„Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind producerea bancnotelor contrafăcute, identificarea viitoarelor victime, modul de plasare a acestora, precum și un palier privind producerea prin fotocopiere a bancnotelor contrafăcute. În cauză există suspiciunea rezonabilă că același grup infracțional a acționat și pe raza județelor Gorj și Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute”, precizează procurorii.

Anchetatorii au găsit în urma perchezițiilor peste 100 de bancnote falsificate și instrumente folosite la falsificarea acestora.

Citeşte şi:

Un bărbat din Iași a falsificat buletinul lui Robert de Niro și a ajuns la închisoare

VIDEO Ce făcea o femeie acasă, în lipsa soțului. Bărbatul a rămas fără cuvinte și a publicat filmulețul intim
GSP.RO

VIDEO Ce făcea o femeie acasă, în lipsa soțului. Bărbatul a rămas fără cuvinte și a publicat filmulețul intim