Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu, convins că şi-a asigurat mandatul de europarlamentar: "Pentru partidele mici participarea la vot de astăzi a fost un test incredibil"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Traian Băsescu, convins că şi-a asigurat mandatul de europarlamentar: "Pentru partidele mici participarea la vot de astăzi a fost un test incredibil"

Traian Băsescu, convins că şi-a asigurat mandatul de europarlamentar: „Pentru partidele mici participarea la vot de astăzi a fost un test incredibil”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică noaptea, la Realitatea Tv, că participarea la vot, duminică, la alegerile europarlamentare şi referendum, a fost „un test incredibil” pentru partidele mici. El a menţionat că este încrezător că PMP a trecut pragul și nu va avea probleme să intre în Parlamentul European.

De Valentina Postelnicu,

„Pentru partidele mici participarea la vot de astăzi a fost un test incredibil. Vă dau un exemplu: aveți oameni care socotesc politica în studio, de exemplu PMP miza pe un bazin de 350-400 de mii de votanți care era o parte din ei ai mei, o parte din ei ai PMP. Iar acest bazin ne asigura o trecere a pragului la o participare 32-34%, chiar 31-34%. S-a ajuns la aproape 50%, deci pentru PMP este un succes extraordinar, ceva s-a întâmplat în campanie și a crescut bazinul de suporteri ai PMP de la 350-400 la 600.000 de votanți, ceea ce este extraordinar și în mod cert și după numărătoarea voturilor vom trece pragul”, a spus Băsescu.

El a arătat că, potrivit estimărilor sale, ca urmare a colectării voturilor din diaspora, poate probabil PMP va depăși UDMR și Pro România.

„PMP a trecut pragul nu mai are problema asta”, a mai afirmat Traian Băsescu, întrebat dacă la finalul numărătorii PMP va fi în Parlamentul European.

Citeşte şi:

Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai

Close
Închide
  Close