De Cristina Radu,

RADET a intrat, printr-o dezicie a Înaltei Curți, în faliment, dar procedura a fost suspendată la cererea Primăriei Capitalei.

Transferul la Termoenergetica, până la sfârșitul anului

Prin votul Consiliului General au fost înființate două noi companii care să preia activitățile Regiei: Termoenergetica va produce și distribui apă caldă și căldură, în timp ce Compania Energetica Servicii se va ocupa cu lucrările la infrastructură.

Transferul bunurilor și angajaților Regiei se va finaliza, promite primăria, până la cel târziu 1 decembrie.

„Nu depinde de noi, noi suntem pregătiți, dar depinde și de Consiliul Concurenței și de alți factori. Ne-am propus ca până la 1 noiembrie, cel târziu până la 1 decembrie, să fie procedura finalizată. Transferul de activitate este unul treptat”, a precizat city managerul Sorin Chiriță.

Contractul dintre RADET și ELCEN va expira la finalul acestui an, însă Chiriță dă asigurări că acest lucru nu va afecta în niciun fel distribuția agentului termic către populație. Noul contract va putea fi semnat tot de RADET și preluat apoi, potrivit legii, odată cu toate bunurile și serviciile, de noua companie, explică city managerul.

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore
Recomandări

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore

Iar Termoenergetica va trebui să cumpere agentul termic tot de la ELCEN, acesta deținând monopolul producției de căldură și apă caldă în București.

OUG pentru facturare

Referitor la datoriile de peste 200 de milioane de lei pe care le are RADET la ELCEN, primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că doar jumătate din sumă reprezintă facturi scadente.

Edilul a criticat modul de facturare al ELCEN, spunând că întotdeauna RADET va apărea cu datorii la ELCEN, din cauza diferenței de facturare de 10 zile dintre cele două companii, diferență ce duce la acumularea de penalități în sarcina regiei de termoficare bucureștene.

„Am făcut demersuri la Ministerul Energiei fără răspuns. Așa că am decis să fac următorul pas. Trebuie să avem ori posibilitatea de a plăti factura la 40 de zile, nu la 30, ori să schimbe modul de facturare. Vom ruga Guvernul să dea o ordonanță de urgență să clarifice această situație, pentru că orice s-ar întâmpla, RADET mereu va fi în urmă cu plata”, a spus Firea miercuri, într-o conferință de presă.

Citeşte şi:

Opt funcționari ai Primăriei Timișoara au mers în vizită la fabrica de tramvaie din Turcia, dar s-au relaxat și în baloane! Distracție în Cappadocia

Un licăr de speranță într-un spital din Constanța măcinat de corupție, mizerie și infecții. O secție pentru nou-născuți a fost construită de la zero de două ONG-uri și mii de donatori

Le-au spus vecinilor că fata a plecat și, de fapt, o omorâseră. Cazuri de crime din România în care cadavrele victimelor au fost arse. Cum au fost dovediţi autorii şi ce pedepse au primit

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”
GSP.RO

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu