MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2017 11:05 , de Valentina Postelnicu

EXCLUSIV. Transport gratuit cu avionul, pentru românii din diaspora care vor să vină acasă de Centenarul Marii Uniri – proiect PNL

Distribuie

Transport gratuit cu avionul și cu trenul, pentru cei care lucrează în diaspora sau în alt oraș decât cel de domiciliu, în perioada 26 noiembrie și 9 decembrie 2018. Mai mulți liberali au depus în Parlament un proiect de lege pentru susținerea reîntregirii familiei de români cu ocazia Centenarului Marii Uniri, care prevede că Guvernul va oferi călătorii gratuite pentru toți românii aflați departe de țară sau de familii și care vor să fie alături de cei dragi în acea perioadă.

'Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri trebuie să fie o mare bucurie pentru toți românii, care merită să trăiască această sărbătoare acasă, alături de familie și de prieteni. Împreună cu alți 25 de deputați liberali, am depus un proiect de lege pentru susținerea reîntregirii familiei de români cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Nu trebuie să uităm că circa 4 milioane de români muncesc departe de țară, adesea despărțiți de familie, pe care reușesc să o vadă de maximum două ori pe an', a anunțat deputatul PNL Florin Roman.

Deputatul PNL a declarat pentru Libertatea că ideea inițiativei legislative a apărut în urma discuțiilor pe care le-a avut cu români din diaspora, aflați la muncă peste hotare, care i-au transmis că doresc să revină în țară, pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire.

Florin Roman a precizat că, potrivit datelor pe care le are, în Alba Iulia urmează să ajungă pe 1 decembrie 2018 aproximativ un milion si jumătate, două milioane de români.

'Toate capacitățile de cazare sunt deja ocupate', a spus Roman.

El a precizat că prin această inițiativă, liberalii doresc să reunească familiile și românii să sărbătorească alături de cei dragi 100 de ani de la Marea Unire.

Proiectul inițiat de deputații PNL prevede că statul român va oferi în 2018, în perioada cuprinsă între 26 noiembrie și 9 decembrie, un transport gratuit, dus-întors, cu avionul, prin compania TAROM,  pentru cei care sunt plecați în afara țării, dar și un drum dus-întors, pe calea ferată, pentru cei care lucrează în România, departe de familii.

'Prin adoptarea acestei măsuri, statul român ar putea demonstra că este aproape de cetățenii săi, indiferent unde se află aceștia și că poate să-i aducă acasă pentru a sărbători împreună un moment important pentru noi toți, Centenarul Marii Uniri', spun inițiatorii proiectului de lege.

Despre impactul acestei măsuri, deputatul spune că este greu de calculat, pentru că se va ține cont și de capacitățile companiei TAROM.

'Ideea este să o introducem în dezbatere publică și să facem proiectul pentru ca românii să aibă timp să își procure biletele de avion din timp', a mai spus Florin Roman.

Loading...
Comentarii