Mergi direct la conținut »
Trump, ciritici pentru Merkel: ”Oamenii din Germania se întorc împotriva conducerii lor”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Trump, ciritici pentru Merkel: ”Oamenii din Germania se întorc împotriva conducerii lor”

Trump, ciritici pentru Merkel: ”Oamenii din Germania se întorc împotriva conducerii lor”

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a luat poziție, luni, față de criza politică din Germania. El a afirmă că poporul german se ridică împotriva cancelarului federal Angela Merkel în problema migrației.

”Oamenii din Germania se întorc împotriva conducerii lor, în timp ce migrația zdruncină coaliția deja fragilă de la Berlin. Criminalitatea din Germania este ridicată. Mare greşeală s-a făcut în întreaga Europă permiţând intrarea a milioane de persoane care i-au schimbat atât de puternic şi de violent cultura!”, a scris Trump pe Twitter.

”Nu vrem ca ceea ce se întâmplă cu imigraţia în Europa să se întâmple şi la noi!”, a adăugat președintele SUA, potrivit Agerpres.

Uniunea Creștin-Socială (CSU) germană, partidul bavarez partener al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a canceralului Merkel, i-a cerut luni acesteia să negocieze în două săptămâni o soluție europeană pentru problema migrației, în lipsa căreia liderul CSU și totodată ministrul de interne, Horst Seehofer, urmând să dispună închiderea frontierelor Germaniei pentru migranți.

După anunţ, Merkel a organizat o conferință de presă la care a apreciat drept rezonabil acest termen de două săptămâni, întrucât el corespunde Consiliului European din 29-29 iunie, insistând că astfel are un mandat puternic de negociere cu liderii europeni la acest capitol.


CITEȘTE ȘI: REPORTAJ / Drezina polițiștilor de frontieră ”taie” muntele la granița cu Ucraina. Calea ferată forestieră are aproape o sută de ani și este unică în Europa


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close