MENIU CAUTĂ

Trump a folosit un telefon privat, deși îi este interzis

Distribuie

Președintele Donald Trump și-a dat numărul personal de telefon unor lideri străini, după ce a ajuns în funcția de președinte al SUA. Oficialii de la casa albă au fost ”șocați” când au aflat că sumarul unei conversații a fost lansat public, fără ca ei să știe că Trump are un număr privat de telefon.

Casa Albă vrea să afle cine sunt cei care nu erau conștienți că Trump a vorbit cu premierul Canadei, Justin Trudeau, după ce autoritățile de la Ottawa au publicat un sumar al conversației din aprilie 2017.

”Nu știam ce se întâmplă”, a spus un oficial de la Casa Albă pentru The Washington Post.

În timpul apelului, Trudeau s-a contrazis cu Trump. Premierul Canadei a spus că nu există nicio problemă în schimbul de mărfuri dintre cele două țări.

Apelurile telefonice cu ceilalți lideri sunt, de obicei, plănuite din timp și transcrise. Înainte de acestea, șefii de stat americani se consultă cu experți, iar după acestea, doar o anumită parte din ce s-a discutat este dată publicității.

Președinților americani le este interzis prin lege să folosească telefoanele mobile, având în vedere că pot fi spionați fără să-și dea seama.


CITEȘTE ȘI: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/Borcea s-a îmbogățit în închisoare. Culmea afacerilor: A vândut gaz lichefiat până și Penitenciarului Poarta Albă, unde a fost închis


FOTO: EPA

Citește mai multe despre Donald Trump și Telefon pe Libertatea.

Comentarii