Popas la Curtea Domnească
Dacă mergi cu maşina, parchează aproape de centru şi porneşte la pas.
În mijlocul oraşului se află vestigiile Curţii Domneşti şi Biserica Domnească, iar peste drum, la doi paşi, ai Muzeul Municipal, ce merită cu siguranţă 30 de minute din timpul tău.
Pauză pentru poze, la baraj
Vidraru e punctul în care majoritatea turiştilor opresc pentru fotografii. Impresionant, barajul Vidraru a fost catalogat, la momentul inaugurării, în 1966, al cincilea din Europa şi al nouălea din lume ca dimensiune. În plus, priveliştea pe care o oferă e unică.
Vizitează mănăstirea
O ştim cu toţii din şcoală, din legenda Meşterului Manole. Mănăstirea Curtea de Argeş este o construcţie măreaţă, adăpostind astăzi mormintele familiei regale a României.
În Biserica Patriarhală din curtea mănăstirii se află moaştele Sfintei Filofteia, multă lume ajungând aici pentru a se închina în faţa micuţei racle. Treci şi pe la Palatul Episcopal, să vezi legenda Meşterului Manole pictată.
Urcă treptele până la Poenari
Misiune imposibilă? Chiar uşoară, odată ce începi urcuşul printr-un peisaj uimitor. Cocoţată pe vârful muntelui, cetatea de la Poenari este la 850 de metri altitudine.
Drumul prin pădure numără 1.480 de trepte, dar ajungi în singura cetate, documentată oficial, ca fiind construită de Vlad Ţepes.
La Bâlea poţi ajunge abia în luna iulie
Chiar dacă nu mai e mult de la Vidraru până la Bâlea, încă nu te poţi aventura. Din zona podului Capra, circulaţia pe Transfăgărăşan este întreruptă în această perioadă.
Conform reprezentanţilor Companiei Naţionale de Drumuri, şoseaua va fi redeschisă la 1 iulie.