Mergi direct la conținut »

Dacă ar mai fi trăit astăzi, Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit 98 de ani. Au trecut însă 26 de ani de la Revoluție, iar pe întâiul conducător l-au mai omagiat, ieri, doar câțiva nostalgici. Uniți în cuget și-n simțiri la mormântul fostului președinte s-au strâns cam 30 de tovarăși, care regretă dispariţia regimului comunist şi spun mereu că pe vremea aceea o duceau mai bine.

De Ana Alexa,

Infofoliți bine au discutat și s-au declarat de acord cu ”vorbele mulțimii bucureștene”, care a ieșit în decembrie în stradă și a schimbat Guvernul. ” „Parlament penal, mars la Tribunal!”, ”Toate partidele, aceeaşi mizerie”, „Corupția ucide” – acestea sunt doar câteva din replicile celor prezenți, care însă nu s-au oprit doar la lozinci, ci au intonat și Internaționala, cântecul-emblemă al socialismului.

„Vin aici de 20 de ani, la fiecare aniversare a lui Ceaușescu. Vin împreună cu fratele meu. Încerc să mă îmbrac exact ca el. Cum sunt îmbrăcat și azi, de altfel. Și nu e ușor. A fost foarte greu să găsesc un palton care să semene cu al lui”, ne-a spus Dincă Viorel (foto), 58 de ani, din Măldăreni, Teleorman. Nostalgicii regimului comunist au depus coroane, au aprins lumânări şi şi-au amintit melancolici cum era pe vremea tovarăşului condamnat şi executat de Crăciun.

[libgallery id=”1279170″]

FOTO: Vlad Chirea

Close
Închide
  Close