Mergi direct la conținut »
VIDEO | Un alergător nevăzător a făcut istorie. Bărbatul a terminat semimaratonul de la New York asistat exclusiv de câini ghizi
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Un alergător nevăzător a făcut istorie. Bărbatul a terminat semimaratonul de la New York asistat exclusiv de câini ghizi

VIDEO | Un alergător nevăzător a făcut istorie. Bărbatul a terminat semimaratonul de la New York asistat exclusiv de câini ghizi

Thomas Panek, în vârstă de 48 de ani, a participat, duminică, la ediţia din 2019 a semimaratonului de la New York, devenind primul alergător nevăzător care a reuşit să încheie cursa asistat de ghizi canini, fără ajutor uman, notează CNN. 

De Andreea Radu,

Bărbatul, care este preşedintele şi directorul executiv al „Guiding Eyes for the Blind”, organizaţie caritabilă care oferă, gratuit, ”câini excelent crescuţi şi dresaţi pentru persoanele nevăzătoare şi cu deficienţe de vedere”, a terminat cursa United Airlines New York City Half Marathon în puţin peste 2 ore şi 20 de minute.

Thomas a fost însoțit, pe rând, de câini din rasa Labrador Retriever, Waffles, Westley şi Gus. Patrupedele  au făcut cu schimbul alergând între 5 şi 8 kilometri de-a lungul traseului de 21 de kilometri.

Atletul a rămas fără vedere în urmă cu peste 25 de ani, iar în anul 2015 el a pus bazele programului ”Running Guides”. El a creat o echipă de experţi cu misiunea de a dresa câini, în special din rasele Labrador Retriever şi Ciobănesc German, pentru a-i obişnui să alerge pe distanţe lungi, potrivit Agerpres.

Despre motivul pentru care a apelat la câini pentru ghidaj și nu la însoțitori umani, Thomas a declarat:
„Când eşti legat de o altă persoană, nu mai este cursa ta. Nu mai ai aceeaşi independenţă”.

Reușita lui Thomas care a alergat la maratonul la care au participat aproximativ 20.000 de alergători a fost menită să promoveze organizația lui caritabilă, strângând fonduri în vederea instruirii și oferirii de tratament veterinar pentru câinii incluși în programul „Running Guides”.

Foto: Facebook Guiding Eyes for the Blind


O profesoară de matematică a gândit o aplicație care le permite elevilor să evalueze un curs! „Cât de bună a fost lecția pe care am predat-o?”


 

Close
Închide
  Close