Mergi direct la conținut »
Un analist financiar de top estimează că oamenii vor trăi chiar și 120 de ani. Vor munci însă până la sfârșitul vieții
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un analist financiar de top estimează că oamenii vor trăi chiar și 120 de ani. Vor munci însă până la sfârșitul vieții

Un analist financiar de top estimează că oamenii vor trăi chiar și 120 de ani. Vor munci însă până la sfârșitul vieții

Un analist financiar de top estimează că oamenii vor trăi chiar și 120 de ani, iar noțiunea de pensie va dispărea. Cel puțin pensia din accepțiunea actuală, astfel că oamenii vor munci până la 75, 85, sau 105 ani. Previziunile lui Ric Elderman se bazează pe speranța de viață în creștere și pe diversificarea activităților, mai ales a acelora care pot fi desfășurate de acasă, pe internt.

De Mihai Niculescu,

Pensionarea va dispărea, pentru că ua existat în istorie decât în secolul 20, susține Ric Edelman, fondatorul şi preşedintele executiv al companiei de servicii financiare Edelman Financial Services, una dintre cele mai mari firme de consiliere financiară din lume.

Ideea că te naşti, te duci la şcoală, îţi iei un job, te pensionezi şi mori, a dispărut. Nu vom mai face asta. Speranţa de viaţă se va extinde dramatic ceea ce înseamnă că vom trăi pânăla 110 sau 120 de ani. Dacă vom trăi până la 100 de ani, ideea că te vei pensiona la 65 şi îţi vei permite să trăieşti bine încă 50 de ani este absurdă”, a spus Ric Edelman într-un interviu, pentru businessinsider.com, citat de zf.ro.

Vârsta de pensionare a fost o inovaţie a secolului 20, care trebuie depăşită, crede el. „Nu exista în secolul 19 şi nu va exista nici în secolul 21. Veţi munci până la 75,85,95,105. Nu vă îngrijoraţi, nu este atât de înfiorător. Pentru că vă veţi dori să faceţi asta”.

Veţi dori să munciţi din două motive. În primul rând, veţi fi destul de sănătoşi să o faceţi. Veţi fi la fel de sănătoşi la 100 de ani precum sunteţi acum la 40 sau 50 de ani, ceea ce înseamnă că rămâneţi viabili drept participanţi la economie, iar în comunitatea continuaţi să fiţi un membru respectat. În al doilea rând, va fi mai uşor ca niciodată să produceţi bani datorită economiei de tip sharig, noţiunii de muncă part-time şi activităţilor ce pot fi desfăşurate doar prin intermediul internetului. Va fi mai uşor ca niciodată să vă câştigaţi traiul” a argumentat analistul american.


Citește și: FOTO&VIDEO/ Imagini de la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului


 

Close
Închide
  Close