Mergi direct la conținut »
Un bărbat din Sibiu a murit după ce a refuzat să facă vaccinul antigripal. Alți trei pacienți au decedat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un bărbat din Sibiu a murit după ce a refuzat să facă vaccinul antigripal. Alți trei pacienți au decedat

Un bărbat din Sibiu a murit după ce a refuzat să facă vaccinul antigripal. Alți trei pacienți au decedat

Un bărbat din Sibiu, în vârstă de 79 de ani a murit, după o vizită la medicul de familie, care i-a recomandat un tratament pentru gripă. Se pare că nu a reușit însă, să îl convingă pe acesta să facă vaccinul.

Un sibian de 79 de ani a murit chiar când a ajuns la el acasă ambulanţa şi se urca în ea, pentru a fi dus la spital, scrie Ora de Sibiu.  Omul era bolnav de inimă şi avea diabet. A murit cu suspiciune de gripă, în timp ce se trata acasă, cu tratamentul dat de medicul de familie.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat azi că un sibian de 79 de ani a murit sâmbătă, suspect de gripă, după ce a refuzat vaccinul. „Un alt caz, bărbat în vârstă de 79 de ani din Sibiu, cunoscut cu patologie cronică cardiacă și diabet, nevaccinat antigripal din motiv de refuz, aflat sub tratament la domiciliu pentru semne clinice de gripă, cu evoluție nefavorabilă, a solicitat în weekend o ambulanță, iar la urcare a prezentat stop ardio-respirator ireversibil”, potrivit a DSP Sibiu.

Alți trei oameni au murit la spitalul din Sibiu. „Primul caz este o femeie de 68 de ani, transferată din Spitalul de Psihiatrie Sibiu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Secţia ATI, în stare gravă, căreia i s-a efectuat test rapid de gripă, cu rezultat pozitiv.

Următoarele două cazuri sunt alţi doi pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, internaţi ulterior în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în vârstă de 65 de ani şi 95 de ani. Precizăm că ultimele două cazuri au fost spitalizate în Spitalul de Psihiatrie în saloane vecine, fără a intra în contact, ambii fiind imobilizaţi la pat. Nu exista link epidemiologic între primul caz şi celelalte două, nefiind semnalate alte cazuri printre contacţi”, au spus reprezentanţii spitalului.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Deși la prima vedere simptomele sunt similare, între răceală și gripă există diferențe, după cum a explicat Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș’ din București. „Virusul gripal dă o singură boală, gripa. Pentru gripă avem tratament, pentru viroze este cel standard, paracetamol, vin fiert. Dar debutul este total diferit. În gripă sunt durere de cap, dureri de ochi, bolnavul simte globii oculari undeva în fundul capului, în ceafă. Are o stare general proastă, îl dor mușchii, articulațiile, se simte ca și cum ar fi bătut. Face febră, dar nu strănută, nu tușește. Simptomele respiratorii apar cam după 24-48 de ore de la debutul acesta al bolii, cu febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, poate să fie chiar și diareea prezentă’, explică medicul.

Citește și

EXCLUSIV/ Primul raport al Ministerului Sănătății în cazul falsului medic Matteo Politi. Minciunile clinicilor private ies la iveală!

 

Close
Închide
  Close