De Andreea Radu,

Un judecător a decis, luni, că băiatul de patru ani să locuiască cu bunica lui. Copilul fusese luat din grija părinților lui după ce aceștia nu l-au dus la chimioterapie și au plecat în Kentucky, potrivit BBC.

Băiatul a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută, iar părinții lui au ales să-l trateze folosind canabis, oxigenoterapie, ierburi și apă alcalină.

În luna mai, cei doi părinți au intrat în atenția autorităților pentru că „au refuzat să urmărească tratamentul care poate să-i salveze viața”, potrivit poliției. Astfel, copilul a fost trimis imediat să locuiască cu bunica și să primească tratamentul necesar.


Taylor Bland și Joshua McAdams vor face apel în instanță în încercarea de a recâștiga custodia fiul lor (foto Facebook)

Luni, judecătorul din Hillsborough County a spus că băiatul ar fi supus unui risc iminent dacă ar fi redat părinților lui.

Chimioterapia este adesea asociată cu efecte secundare debilitante, dar multe tipuri de chimioterapie modernă provoacă doar probleme ușoare.

Potrivit St. Jude’s Children’s Research Hospital, aproximativ 98% dintre copiii cu leucemie limfoblastică acută întră în remisie în câteva săptămâni de la începerea tratamentului, iar aproximativ 90% dintre pacienții copii sunt vindecați.

Citeşte şi:

Formă incurabilă de leucemie, vindecată cu un tratament revoluționar, la Londra. Ce este CAR-T, varianta îmbunătățită

Coșmarul unei femei din Marea Britanie. A făcut chimioterapie și mastectomie după ce a fost diagnosticată greșit cu cancer

CRIZA CITOSTATICELOR. În toată ţara lipsesc medicamente esenţiale pentru tratarea copiilor cu cancer. Medic: „Am 80 de copii internaţi într-o lună. La 50 dintre ei, aduc din sponsorizări măcar un medicament”

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații