14 Noi. 2017 09:36

Un farmacist german a diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni bolnavi de cancer, pentru a câștiga mai mulți bani

Distribuie

Un farmacist german este acuzat că a diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni bolnavi de cancer pentru a avea câștiguri mai mari. Procesul său a început astăzi, după ce acuzațiile au șocat întreaga țară. De altfel, acesta este unul dintre cele mai mari scandaluri medicale din Germania, din ultimele decenii, notează Deutsche Welle.

Procesul bărbatului identificat doar ca „Peter S.' a început marți, la o instanță din orașul german Essen. Bărbatul în vârstă de 47 de ani este acuzat că a diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni care sufereau de cancer, în perioada 2012-2016. Astfel, bărbatul este acuzat că a pus în pericol viața oamenilor, dar și că a încălcat legea produselor medicale din Germania. Mai precis, este vizat de 27 de capete de acuzare de tentativă de vătămare corporală, precum și fraudă.

El ar fi folosit substanțe cu prea puține incrediente active în 61.980 de cazuri, când prepara medicamentele bolnavilor de cancer. Acuzarea susține că bărbatul, care a lucrat la una dintre companiile farmaceutice din orașul Bottrop, cerea decontarea medicamentelor caselor de asigurări, însă valoarea acestora era mai scăzută, căci el nu folosea toate incredientele necesare. Astfel, el ar provocat o pagubă de 56 de milioane de euro companiilor de asigurări, în cele 59 de luni.

În plus, peste 1.000 de oameni au primit aceste medicamente diluate. Bărbatul a fost arestat în noiembrie 2016, când faptele sale au ieșit la iveală. Dacă va fi găsit vinovat, el poate să-și petreacă următorii zece ani în spatele gratiilor și să-și piardă licența de farmacist. Procesul ar urma să dureze aproximativ 14 zile.


Citește și: REPORTAJ / Șapte români înfruntă Atlanticul pe un velier. Luptă trei săptămâni cu vânturile, valurile și furtunile pentru copiii cu autism/ GALERIE FOTO


Loading...
Comentarii