Mergi direct la conținut »
Unul dintre foștii sclavi de la Berevoiești și-a ucis tatăl. Bărbatul era imobilizat la pat și n-a avut nicio șansă în fața fiului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Unul dintre foștii sclavi de la Berevoiești și-a ucis tatăl. Bărbatul era imobilizat la pat și n-a avut nicio șansă în fața fiului

Unul dintre foștii sclavi de la Berevoiești și-a ucis tatăl. Bărbatul era imobilizat la pat și n-a avut nicio șansă în fața fiului

Un fost sclav de la Berevoiești și-a ucis tatăl. Unul dintre cele mai uluitoare cazuri descoperite de polițiști, la nivelul anului trecut, este, fără îndoială, a sclavilor din comuna Berevoiești, județul Argeș.

Anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în vara anului 2016, mai multe grupuri infracţionale au recrutat 40 de persoane minore şi majore şi le-au constrâns, prin inducere în eroare sau chiar răpire, la executarea de munci sau la practicarea cerşetoriei.

Mai mult, victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

Anul trecut, peste 40 de persoane exploatate prin muncă și abuzate sexual au fost salvate din mâinile unor traficanți care locuiau în acel cătun uitat de lume.

Primele imagini cu victimele au șocat, după ce polițiștii le-au găsit subnutrite și legate cu lanțuri de mâini și de picioare. Primarul comunei Berevoiești, Florin Proca, localitate cu 3.000 de locuitori, a fost luat la întrebări pentru descoperirea făcută, mai ales că unele persoane erau sechestrate în Berevoești de opt ani.  Acesta a negat tot timpul că ar fi știut ceva, asta în vreme ce unii dintre locuitori au susținut că inclusiv acesta s-ar fi folosit de sclavi în interes personal.

Înainte de sărbătorile de iarnă de anul trecut, Primarul din localitatea sclavilor a fost părăsit de soție. I-a intentat divorț tocmai din cauza problemelor cu legea.

Ionuț Ștefan Iordache, în vârstă de 33 de ani, se numără printre sclavii ținuți în localitatea Berevoești, din Argeș. A fost eliberat, dar acum este acuzat că și-ar fi ucis tatăl, un bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna Tufeni, județul Olt.

Crima a avut loc în această dimineață, iar surse judiciare au declarat că victima era imobilizată la pat, având un picior amputat.

„Unul dintre membrii familiei l-a găsit pe bărbat fără suflare, sâmbătă dimineața. Solicitarea a fost primită prin apelul 112 în jurul orei 08:20, iar cadrele medicale au constatat că persoana prezenta multiple traumatisme în zona capului și a membrelor, loviturile fiind produse cu un corp dur (cârja victimei – n.r.). Decesul bărbatului survenise cu câteva ore în urmă, cel mai probabil în cursul nopții”, a declarat medicul Alina Duminică, pentru gazetanoua.ro.

Cazul a fost preluat de procurori, iar presupusul criminal a fost condus către sediul Parchetului Olt pentru a fi audiat.

În septembrie 2017, în cazurile de sclavie de la Berevoești s-au consemnat primele cinci persoane condamnate definitiv, pedepsele fiind cuprinse între 3 ani şi 5 ani şi 4 luni. 

FOTO: gazetanoua.ro


CITEȘTE ȘI… Alertă în Munchen! Mai multe persoane au fost înjunghiate în apropiere de o stație de metrou


 

Close
Închide
  Close