De Claudiu Pacearcă,

Ne place să ne dăm mari cu fel de fel ruine şi relicve cu potenţial turistic din ţara noastră, să inventăm tot felul de strategii de valorificare a acestor „comori” din trecut, însă concret… nimic!
„Du-te la Periprava!” este o urare nu tocmai prietenoasă, în vocabularul, suburban românesc. În localitatea aflată aproape de fosta frontieră a URSS, acum graniţa cu Ucraina, a existat un lagăr comunist. Un adevărat gulag, unde duşmanii regimului erau trimişi pentru a fi uitaţi şi, de ce nu, pierduţi pentru totdeauna. Iadul de la Periprava a ţinut până la finalul anilor 70, atunci când complexul penitenciarului a fost abandonat.

În urmă cu aproximativ doi ani, francezul Sylvain Remetter, un pescar împătimit s-a îndrăgostit de Deltă, de oamenii de aici şi de lcoalitatea Periprava. A ascultat poveştile locului şi le-a propus celor de aici să scape de povara purtată. E suficient că în cimitirul satului există 200 de morminte fără nici un nume. Aşa că francezul s-a implicat în problemele comunităţii şi, mai mult, a pus bazele unui hotel de lux, destinat pescarilor profesionişti sau turiştilor dornici de recreere într-un loc izolat şi intim, unde altundeva decât într-una din barăcile complexului. A decis ca celelalte clădiri, aflate în ruină să fie transformate în muzeu.

Acum, la Periprava, nu se mai aud gemetele prizonierilor schingiuţi şi măcinaţi de boli, ci strigătele de bucurie ale pescarilor care scot din Dunăre adevăraţi „monştri”. În fosta baracă, hotel „Ultima Frontieră”( hotelultimafrontiera.com), cum se numeşte acum complexul, au fost amenajate dormitoare cu finisaje impecabile demne de cotaţia de 4 stele. Mai mult, în zonă au fost dezvoltate diverite activităţi pentru a susţine turismul: pescuit sportiv, observație ornitologică, plimbări cu mașinuţe electrice, circuite în kayak, lecții de orientare, lecții de supraviețuire, lecții de bucătărie tradițională sau cursuri de fotografie.

Gigi Becali: "Doamna Tatoiu râde ca proasta în p...!" :O Milionarul șochează cu declarația pe care a făcut-o acum
GSP.RO

Gigi Becali: "Doamna Tatoiu râde ca proasta în p...!" :O Milionarul șochează cu declarația pe care a făcut-o acum

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize
HOROSCOP

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize