Despre medicul Libuș Endre se știe că a asistat la nașterea a mii de copii din Deta, urmându-și visul din copilărie, acela de a ajunge doctor pentru a ajuta oamenii.

La 70 de ani, medicul se mândreşte că avut o viaţă împlinită, în slujba pacientului, și că acum mulți dintre cei pe care i-a ținut în brațe la naștere îl salută acum cu respect când îl întâlnesc pe stradă.

„Pe vremuri am fost singurul medic ginecolog din Deta, aşa că mă trezeau şi la două dimineaţa. Bombăneam puţin şi fugeam să aduc pe lume un alt copilaş”, îşi aminteşte Libuş Endre. „Munceam din greu, pentru că atunci erau foarte multe naşteri”, adaugă septuagenarul.

Medicul din Deta este însă și pasionat de arta plastică, achiziționând, încă din studenție mai multe tablouri.

„Eu spre deosebire de alţi colegi, aveam bani. În timpul studenţiei lucram ca asistent şi atunci mi-am cumpărat prima lucrare”, a spus el pentru renasterea.ro.

Cu vremea, a adunat o mulţime de tablori, care astăzi stau expuse în camerele familiei, unele dintre acestea fiind deosebit de valoroase.

Și, deoarece pentru septuagenarul din Deta arta plastică înseamnă foarte mult, acum zece ani, când avea 60 de ani, s-a decis să urmeze cursurile Facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, secţia istoria artei. Despre el ca student, doar cuvinte de laudă: a fost un elev conştiincios, care nu a lipsit de la cursuri.

Sursa foto: Renașterea Bănățeană

Intrebarea care l-a surprins la sfarsit pe Iohannis: "Este o temă pe care nu am abordat-o prea des"
GSP.RO

Intrebarea care l-a surprins la sfarsit pe Iohannis: "Este o temă pe care nu am abordat-o prea des"

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile