Conducerea DSP a transmis și o listă care conține sumele de bani transferate către nouă primării din județ: „DSP Mureș a încheiat contracte și a decontat cheltuieli de carantinare doar autorităților administrației publice locale. Încheierea contractelor și decontarea către operatorii economici au fost efectuate de primării”, se menționează în document.
Potrivit conducerii DSP Mureș, în 2020, la nivelul județului Mureș au fost carantinate:
- 46.355 de persoane care au avut legătură cu persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 sau sosite în România din țări cu risc epidemiologic;
- 1.954 de persoane au fost în carantină instituționalizată (persoane sosite în România din țări cu risc epidemiologic crescut, persoane care nu au respectat măsura carantinării).
„Pentru persoanele carantinate în cursul anului 2020, numărul total de zile de carantină a fost de 648.970 de zile, iar pentru cele aflate în carantină instituționalizată, numărul total de zile a fost de 27.130 de zile”, a informat dr. Iuliu Moldovan, director executiv al DSP.
La Ungheni, aproape 8.000 de suflete, primăria a primit spre decontare a devizelor societăților care au cazat persoane carantinate suma de 698.100 de lei.
De la Primăria Ungheni, condusă de penelistul Vasile Prodan, în funcție din 2012, banii au mers către:
- 494.680 de lei pentru SC Terraflor SRL Voiniceni;
- 203.420 de lei pentru SC Terraluxury SRL Ungheni.
Victor Prodan a încheiat contracte cu soția sa și cu fiica sa
Potrivit listafirme.ro, principalul portal autohton care furnizează informații despre firmele din România, Terraflor SRL Voiniceni are sediul social în satul Voiniceni, dar activitatea se desfășoară și pe raza orașului Ungheni, unitate administrativ-teritorială care a achitat contravaloarea costurilor de carantinare. Înființată în decembrie 2004, societatea are ca obiect de activitate „Restaurante” și este deținută și administrată de Florina Ramona Prodan, soția primarului orașului Ungheni, Victor Prodan.
Persoanele carantinate au stat la pensiunea Terra.
În 2020, SC Terraflor SRL a asigurat un număr mediu de 15 locuri de muncă, a derulat afaceri de 1 milion de lei și a obținut un profit net de 505.598 de lei.
În declarația de avere din 2020, pe care se află peste 60 de terenuri, 3 case, patru mașini, primarul trece că firma aparține soției sale. Conform documentului a băgat suma de 576.004 de lei într-un cont curent deschis la Patria Bank pe numele Terraflor SRL și suma de 51.361 de lei deschis tot la Patria Bank, pe numele soției.
A doua firmă, SC Terraluxury SRL Ungheni, funcționează din august 2017, se ocupă cu „alte activități recreative și distractive”, între care un cord de evenimente, și este deținută și administrată de Andra Prdan, fiica lui Victor Prodan.
Ultima raportare prezentată de portalul www.listafirme.ro pentru SC Terraluxury SRL se referă la anul 2020: afaceri de 320.133 de lei, profit net de 168.577 de lei și un angajat.
230 de lei de persoană/ pe zi pentru cazare primeau proprietarii care au pus la dispoziție spații pentru carantinarea celor care vin în țară din zone roșii, conform unei Hotărâri de Guvern
Libertatea l-a contactat pe primarul Victor Prodan, însă acesta n-a răspuns inițial la telefon și nici n-a răspuns la mesajele trimise de reporterul Libertatea. Ulterior, Prodan a sunat și a transmis că „sunt în concediu, nu știu despre ce e vorba. Dacă așa scrie acolo, înseamnă că sumele au fost plătite. Haideți să mă interesez și eu mai exact și revin cu un apel”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro