MENIU CAUTĂ
11 Oct. 2018 14:48

Un produs alimentar care poate fi contaminat cu bacteria Listeria a fost retras de la rafturi. Cât este de periculos

Distribuie

Un produs alimentar care poate fi contaminat cu bacteria Listeria a fost retras de la rafturi de Carrefour, iar compania le cere consumatorilor să distrugă produsul sau să îl aducă înapoi în magazin, urmând să fie despăgubiți. Alimentul este o salată de humus, iar alerta a fost emisă de Agenția Națională Sanitar Veterinară și pentru protecția Alimentelor.

Produsul poate declanșa listerioza, o boală foarte gravă care are un timp mare de incubație, de până la opt săptămâni

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, au scris reprezentanții Carrefour înîntr-o informare ANSVA.

Care sunt simptomele, potrivit specialiștilor:

„Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele imunosupresoare, precum și cele în vârstă trebuie să acorde atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni”, se arată în informare.

Sursa foto: pixabay


„Se dorește îndepărtarea pacienților români!” – Prinși într-un uriaș scandal de fraudă, medicii de la AKH Viena se apără cu aceleași replici precum spitalele noastre!


 

Citește mai multe despre bacterii, Carrefour și listeria pe Libertatea.

Comentarii