Părinții spun că învățătoarea Iulia Dragomir, din satul Căpățânești, din județul Buzău, venită în toamnă din România, comunică dificil cu celelalte secții ale școlii, îi este greu să adapteze programa școlii, care este, notează Hotnews, în franceză, sau să iasă în condiții de siguranță cu elevii în condițiile în care nu stăpânește bine franceza sau engleza.
Contactată de HotNews.ro, Iulia Dragomir susține că părinții nu i-au semnalat aceste probleme, dar admite că franceza este o “limbă neexersată”, iar engleza n-a fost condiție la concurs.
Ministerul Educației, care a organizat selecția, a explicat pentru sursa citată că învățătoarea detașată la Bruxelles “are rolul de a preda limba MATERNĂ sau diverse discipline în limba maternă” și că în ce privește cunoașterea unei limbi străine se cere “un nivel minim de competență lingvistică”.
Școala europeană de la Bruxelles este o unitate de învățământ unde învață aproximativ 3.000 de copii ai funcționarilor de la Bruxelles sau a altor instituții, precum NATO. Clasa a IV-a, unde predă învățătoarea Iulia Dragomir, număra 21 de elevi, iar profesorii care predau acolo sunt plătiți cu salariul standard din România, plus o diferență până la aproximativ 4.500 de euro acoperită din fonduri europene.
Citește și: VIDEO | Rochiile primei doamne și secretele lor …pastelate. Cu ce ținută l-a impresionat Carmen Iohannis pe Donald Trump?
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro