Harti „sensibile” pentru zone in conflict
„Pentru fiecare zona cu probleme de granita exista o comisie care studiaza rapoartele trimise de analistii de la fata locului si care propun solutii. Spre exemplu, in cazul Ciprului, tara impartita in zonele controlate de greci si de turci, comisia nu aproba nici un proiect de restabilire a granitelor. A mai fost disputa intre statele africane
Etiopia si Eritreea, care s-a rezolvat intre timp, iar noi ne-am bucurat foarte tare inainte de Craciun, cand am terminat prima harta. Ne-am spus ca etiopienii primesc un cadou frumos”, povesteste Tibi. El a mai marturisit ca la Organizatia Natiunilor Unite nimeni nu-si asuma responsabilitatea intocmirii unei harti a Orientului Mijlociu.
Legitimatii. La ONU toata lumea poarta ecuson de identificare, de culori diferite. Galben – poarta ambasadorii, care au acces nelimitat in cladire; rosu – angajatii misiunilor diplomatice; maro (cum poarta in fotografie si Tiberiu Codileanu) – membrii ONG-urilor afiliate si angajatii provizorii, iar verde – ziaristii.
Sediul central al ONU se afla in Piata Natiunilor Unite din New York. Organizatia, infiintata in 24 octombrie 1944, include 188 de tari membre si are drept scop instituirea unui sistem permanent de securitate mondiala. Cele sase organisme stabilite prin Carta ONU sunt Adunarea Generala, Consiliul de Securitate, Consiliul Economic si Social, Curtea Internationala de Justitie, Consiliul de Tutela si Secretariatul. Romania a fost acceptata in ONU in 14 decembrie 1955, impreuna cu alte 15 tari.