Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Șapte turiști au murit și alți 19 sunt dispăruți după ce un vapor turistic s-a scufundat în Dunăre la Budapesta

Șapte turiști au murit și alți 19 sunt dispăruți după ce un vapor turistic s-a scufundat în Dunăre la Budapesta

Cel puțin șapte turiști au murit și alți 19 sunt dați dispăruți după ce un vapor de croazieră s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta. Turiștii sunt din Coreea de Sud a anunțat Ministerul de Externe de la Seul.

Vasul turistic s-a ciocnit, miercuri seara în jurul orei locale 22.00, cu un alt vapor în timp ce efectua o croazieră pe Dunăre în capitala Ungariei.

La bordul acestuia se aflau 33 de sud-coreeni, dintre care șapte au fost salvați, tot atâția au fost dați dispăruți, iar operațiunile de salvare continuă.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a ordonat „desfăşurarea tuturor resurselor disponibile” pentru a veni în ajutorul concetăţenilor săi, scrie AFP citând un mesaj al palatului prezidenţial de la Seul.


Citește și: Papa Francisc, la Iași. O familie cu 28 de membri îi va vorbi Suveranului Pontif despre greutățile și bucuriile din viața lor


 

Close
Închide
  Close