MENIU CAUTĂ
19 Feb. 2014 09:53 , de Iulian Simbeteanu

Urmărire penală pentru încălcarea îndatoririlor de serviciu de către personalul aeronautic, în cazul tragediei din Apuseni

Distribuie

„În continuarea cercetărilor privind catastrofa aviatică, care a avut loc la data de 20.01.2014, Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, prin ordonanţa din 17.02.2014, începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă... şi infracţiunea de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, informează un comunicat al Parchetului ICCJ.

De asemenea, Parchetul a dispus începerea urmăririi penale şi pentru încălcarea îndatoririlor de serviciu de către personalul aeronautic civil.

Potrivit articolului 98 din Codul aerian, încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.
Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu.
Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.
Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore.

Citește mai multe despre Aici CITEŞTI CELE MAI NOI ŞTIRI despre TRAGEDIA DIN APUSENI! pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii