Mergi direct la conținut »
VIDEO / Valerie, stewardesa canadiană care a venit la București cu prima cursă transatlantică
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO / Valerie, stewardesa canadiană care a venit la București cu prima cursă transatlantică

VIDEO / Valerie, stewardesa canadiană care a venit la București cu prima cursă transatlantică

Valerie este prima stewardesă canadiană care a venit în România, la bordul aeronavei Air Canada Rouge. Ea a spus, imediat după ce a coborât din avion, pe pista Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni, că este pentru prima dată în România.

De Radu Țuțulan,

Vineri, la Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni, a fost inaugurat primul zbor direct, din ultimii 10 ani, pe ruta Canada-România. Compania Air Canada Rouge a lansat două rute, Bucureşti – Montreal şi Bucureşti – Toronto, iar prima aeronavă care a decolat cu destinaţia București din Montreal a ajuns în România cu puţin înainte de ora 10.00. După ce călătorii, majoritatea români, au coborât, a venit rândul însoţitorilor de zbor să părăsească aeronava.

Valerie a fost prima stewardesă canadiană care a coborât din avion, după un zbor de aproximativ nouă ore. Deşi a stat atâtea ore pe tocuri, încă zâmbea şi era bucuroasă că a venit în România.

„A fost un zbor minunat! A fost grozav să reprezint Air Canada şi, da, absolut, a fost un zbor minunat! Şi, da, sunt pentru prima dată în România”, a declarat Valerie, imediat după ce a coborât din aeronavă.

Vineri, a fost tăiată pamblica, în mod simbolic, de inaugurare a primului zbor transatlantic din România, după o pauză de 10 ani

Vineri a fost inaugurat primul zbor transatlantic din România, după o pauză de 10 ani

Nu a mai avut timp să răspundă şi altor întrebări din partea jurnaliştilor pentru că s-a grăbit să ajungă la maşina care urma să transporte echipajul de la avion la terminalul Sosiri al Aeroportului „Henri Coandă”. Şi-a cerut scuze şi a plecat spre colegii care o aşteptau lângă scara aeronavei.

Săptămâna acesta, au fost introduse noi reguli pentru românii care vor să călătorească în Canada fără viză, după ce, în prima jumătate a acestui an, au fost depuse peste 1.000 de solicitări de azil din partea unor conaţionali.

Compania Air Canada va opera săptămânal două zboruri tur-retur din Montreal și Toroto spre București. Zborurile vor avea loc între 7 iunie și 4 octombrie. Ulterior, reprezentanţii companiei vor decide dacă menţin această rută, dacă introduc mai multe zboruri directe între România şi Canada sau dacă renunţă definitiv la acest traseu.


Citește și:

VIDEO / Preşedintele companiei Air Canada Rouge, după primul zbor direct spre România: ”Încurajăm canadienii să descopere Bucureştiul”

 
 
Close
Close
Închide