Mergi direct la conținut »
Vânzarea Dogan Media a fost finalizată. Pentru ce sumă s-a vândut grupul de presă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Vânzarea Dogan Media a fost finalizată. Pentru ce sumă s-a vândut grupul de presă

Vânzarea Dogan Media a fost finalizată. Pentru ce sumă s-a vândut grupul de presă

Vânzarea Dogan Media a fost finalizată, a anunțat trustul de presă. Preluarea a fost realizată de conglomeratul rival Demiroren, pentru o sumă de 919 milioane de dolari, transmite presa internațională citată de Agerpres.

Grupul de presă Demiroren, considerat un mare susținător al lui Erdogan, a preluat în urma tranzacției o agenţie de ştiri, câteva dintre cele mai mari cotidiane din ţară, Dogan Hurriyet, Fanatik, Posta, un cotidian de limbă engleză, Hurriyet Daily News, postul local afiliat CNN-Turk, televiziunile Kanal D, precum şi câteva canale sportive şi de divertisment.

Dogan era ultimul grup media care și-a păstrat independența față de guver, dar s-a confruntat cu presiuni tot mai mari, într-o ţară unde zeci de jurnalişti se află în spatele gratiilor. Unul dintre investitorii străini din grup, gigantul media german Axel Springer SE, a anunțat în luna martie că îşi retrage toate participaţiile din cadrul Dogan, iar la scurt timp după aceea au apărut primele informații privind tranzacția cu Demiroren.

Grupul Dogan a intrat în domeniul mass-media în 1979 și în anii 1990 – începutul anilor 2000, a controlat 60 la sută din presa turcă.

Achiziția grupului Dogan este considerată un pas esențial pentru intrarea Turciei într-o eră fără mass-media independentă sau critică la adresa puterii.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Ioana Păun, regizoarea care urcă realitatea pe scenă. Piesa OMG vorbește despre dreptul femeii musulmane de a purta burka


Close
Închide
  Close