Constantin Savu a întocmit un proiect convins că, pe baza lui, cineva din structura statului, va face economia românească să duduie și românii să se îmbogățească. Și a făcut primul pas către economiștii de frunte ai patriei. În momentul în care s-a împotmolit în proiectul lui Constantin Savu (77 de ani), Ministerul Economiei l-a trimis Ministerului Educației, cu rugămintea:

”Deoarece obiectul acestuia se referă la o problematică complexă și multidisciplinară avem rugămintea să dispuneți analiza conținutului și transmiterea spre competentă soluționare entității din cadrul ministerului dumneavoastră cu atribuții în acest sens”. Cu alte cuvinte: studiați voi acest proiect economic la modul competent, pentru că noi… suntem Ministerul Economiei. Desigur, economistul Savu nu a mai primit niciun răspuns, nici că e bine, nici că nu e bine ceea ce a gândit el.

Mulțimiri și apoi tăcere, de la președinte

Și a schimbat strategia. Astfel, același proiect năbădăios a fost înmânat și lui Klaus Iohannis, înainte ca acesta să devină președinte. Răspunsul consilierului președintelui PNL, în acel moment: ”Vă informăm că am transmis Președintelui Iohannis scrisoarea dumneavoastră, iar domnia să ne-a rugat să va scriem și să va transmitem multumirile sale, aprecierea pentru tot ceea ce faceți și ideile pe care le aveți. De asemenea, Președintele ne roagă să vă transmitem eventualitatea unei discuții mai amănunțite pe subiectele pe care le propuneți, după câștigarea alegerilor. Cu deosebită considerație”.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

După ce a devenit președinte, desi Savu spera că va contribui la bunăstarea fraților români, Iohannis nu i-a mai răspuns nici unei scrisori.

Și, acum, vine… plata. Economistul a chemat în judecată instituția prezidențială și Guvernul României, ca să oblige instituțiile statului să îi trimită totuși un răspuns: proiectul său este viabil, sau nu? Este aplicabil, sau nu?

Principiul de bază al proiectului

Ideea economică se referă, în esență, la modalitatea de a adăuga plus valoare obiectelor pe care le producem. Adică, un metru cub de lemn să nu mai fie vândut sub formă de cherestea, ci sub formă de mobilă de cea mai înaltă calitate, de exemplu.

”Nu vă dau detalii deoarece proiectul este în curs de înregistrare la OSIM. Ceea ce nu pot să înțeleg este îndărătnicia pe care o arată funcționarii guvernamentali atunci când resping orice inițiativă care vine din afara sistemului. Eu sunt convins că președintele nici nu știe că a primit scrisori de la mine. S-au oprit undeva la nivelul consilierilor. Încă nu mi-a spus nimeni la modul oficial dacă proiectul meu economic este bun sau nu, nici măcar nu s-au întrebat, băi, ce vrea ăsta?”, spune cu amărăciune Constantin Savu, care ar fi vrut țara redresată pe baza ideilor lui.

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu