MENIU CAUTĂ
08 Ian. 2018 10:00 , de Theodor Istrate

VIDEO REPORTAJ: Trage de fiare ”cu noaptea în cap”, la 62 de ani. Șeful județului Vaslui nu mai pune gura pe carne, țigări și alcool

Distribuie

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai vechi lideri PSD din țară, și-a schimbat radical stilul de viață. De la un sedentar a cărui principală mișcare era de la birou la mașină a ajuns un atlet care, cu excepția zilelor de duminică și a celor în care este plecat din oraș, nu ratează nicio dimineață în care să nu tragă de fiare într-o sală de fitness. La cei 62 de ani ai săi, Buzatu a renunțat definitiv la carne, țigări și alcool, iar principalele alimente pe care le consumă sunt legumele, fructele și semințele.

După mulți ani de inactivitate fizică, presat și de oboseala acumulată și de problemele de sănătate, șeful județului Vaslui a decis să-și modifice radical stilul de viață. Pe lângă faptul că a renunțat definitiv la orice licoare de-a lui Bacchus și la țigări, președintele Consiliului Județean Vaslui, liderul social-democraților vasluieni de mai bine de 17 ani, a început un program riguros de mișcare, pe care îl respectă cu sfințenie de aproape patru luni. Imboldul a fost dat de către specialiștii unei clinici din județul Mureș, de unde, după o cură de 11 zile, Dumitru Buzatu a venit cu o gândire total schimbată despre ceea ce înseamnă modul de a trăi.

'În respectiva clinică sunt promovate metode de schimbare a stilului de viață, evident în bine. După sejurul de acolo, mi-am propus să fac permanent acest program astfel încât starea mea fizică s-a îmbunătățit într-un mod vizibil. Nu fac lucrurile acestea pentru performanță, ci pentru viața de zi cu zi', a mărturisit pentru Libertatea președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Un tur de aparate, timp de o oră, într-o sală de fitness

Deși ar fi avut posibilitatea să-și cumpere mai multe aparate și să-și doteze una din camerele locuinței, președintele CJ Vaslui a preferat să aleagă pentru mișcare o sală de fitness din oraș. În fiecare dimineață, la ora 5.40 punct, Dumitru Buzatu este în picioare, iar în următoarea jumătate de oră ajunge între aparatele pe care și le-a făcut 'prietene'.

Totul începe cu un program de înviorare de 30 de minute, pentru punerea în mișcare a principalelor grupe de mușchi și articulații.

'După programul de înviorare, urmează o oră de sală specializată, și nu la domiciliu, pentru a avea tendința de a fi leneș. Nu stau cu vreun instructor lângă mine, însă am studiat foarte bine de pe CD-uri aceste exerciții pe fiecare aparat în parte. Totul se face progresiv și fără a forța în vreun fel', susține președintele CJ Vaslui.

Întregul program de mișcare începe și se termină cu 'banda', pe care Buzatu aleargă câte 1.000 de metri, la sfârșit ceva mai alert, cu până la 10 km/oră.

Deși programul sălii de fitness începe, în mod normal, la ora 8.00, președintele CJ Vaslui ajunge acolo cu aproape două ore mai devreme. În aceste condiții, ambientul pe care face mișcare este cel dat de aspiratorul femeii de serviciu care face curățenie în respectiva încăpere.

'Recomand cât mai multă mișcare și eliminarea grăsimilor animale și a zaharurilor'

Pe lângă programul zilnic de mișcare, Dumitru Buzatu și-a schimbat radical și alimentația, renunțând inclusiv la vicii. Astfel, a eliminat țigările și alcoolul și nu mai consumă carne sau proteine de origine animală.

'Programul acesta are și o componentă nutrițională, preponderent vegetariană, cu abstinență totală de la alcool și tutun și alte elemente de acest gen. În orice caz, ceea ce eu aș recomanda oamenilor este să facă cât mai multă mișcare și să înceapă să elimine grăsimile animale și zaharurile care sunt în exces în produsele alimentare', ne-a mărturisit Dumitru Buzatu.

Președintele CJ Vaslui susține că, în urma schimbării stilului de viață, are un tonus mult mai bun și o stare generală foarte bună. După primele 15 zile ale noului program de nutriție și mișcare, a slăbit zece kilograme, ajungând la 85 de kilograme, greutate pe care și-o menține constant. În plus, trigliceridele și colesterolul au ajuns la parametri normali.

'Programul acesta stimulează și generozitatea. Am constatat lucrul acesta observând propriul meu comportament. Nu consum eu produsele acestea, dar le ofer cu mare generozitate celor care le consumă', a conchis președintele CJ Vaslui.

Dumitru Buzatu este unul dintre cei mai vechi lideri PSD din țară. Din 1992 și până în anul 2004 a fost deputat de Vaslui, iar din acel an s-a menținut la conducerea CJ Vaslui. În primele două mandate, respectiv 2004-2012, a fost vicepreședinte al instituției, iar din 2012 a preluat frâiele de președinte, acum fiind la al doilea mandat. Din anul 2000 deține și funcția de președinte al Organizației Județene Vaslui a PSD.


VIDEO/Președintele CNAS: Finanțarea sănătății este insuficientă. Vrem servicii medicale de calitate, dar închidem ochii, cu ipocrizie, la cât plătim


 

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje, sala fitness și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii