Mergi direct la conținut »
VIDEO REPORTAJ/Moș Chițu, la 92 de ani își caută jumătatea... mai tânără. ”Să fie clar, n-am avere. Nu am decât dragoste și respect!”
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO REPORTAJ/Moș Chițu, la 92 de ani își caută jumătatea... mai tânără. ”Să fie clar, n-am avere. Nu am decât dragoste și respect!”

VIDEO REPORTAJ/Moș Chițu, la 92 de ani își caută jumătatea… mai tânără. ”Să fie clar, n-am avere. Nu am decât dragoste și respect!”

Ioanil Chițu, sau moș Chițu, aproape că s-a născut odată cu România și de atunci istoriile lor au fost strâns legate. Bătrânul are 92 de ani și, pentru că nu îi place singurătatea, își caută ”marea dragoste”, cu care să împartă și bune, și rele, și gânduri uitate.

În toată viața lui, moș Chițu s-a iubit doar cu două femei. Cu una timp de 40 de ani, prima lui soție, iar cu cea de-a doua, 30 de ani. Nu ne-a spus numele lor, dar de fiecare dată când o pomenește pe cea de-a doua, care a murit de inimă rea, acum 2 ani, îl podidesc lacrimile de amărăciune. A fost femeie simplă, așa cum îi place să-i spună, pe care a crescut-o în minte și-n rang social și pe care a iubit-o ca pe ochii din cap.

Pe a doua nevastă am cunoscut-o la o cârciumă la Câmpina. Spăla prin bucătărie și, când am văzut-o, am spus: Ia stai, mă, că asta este femeie cinsitită și amărâtă, din cauza părinților”, spune bătrânul.

Femeia i-a fost alături în ultimă parte din viață, până s-a prăpădit de dorul copiilor și al nepoților.

Îmi spunea de fiecare dată că nu mai poate de dor, îi e dor de copilul pierdut și de nepot. Ambii au fost spulberați de pe marginea șoselii, de unul care a intrat în ei cu 130 la oră. Ăla a scăpat, pentru că poliția a dat vina pe ei, că erau jumătate de metru pe șosea”, povestește Ioanil.

Unde este dragoste, există și „forță”

Acum, moş Chiţu s-a trezit că a muncit o viață întreagă și nu are cu cine să-și împartă ultimii ani din viață. Așa că s-a hotărât să ne scrie, în speranța că-l vom ajuta să-și găsească consoartă. Și cum totul se reduce la proporții, nea Chițu vrea să-și găsească jumătatea, dar aceasta să aibă două treimi din vârsta lui, pentru că are viața întreagă înainte. La 92 de ani, Ioanil se simte mai tânăr ca niciodată, iar virilitatea nu este o problemă. Nu se dezice de plăcerile carnale, mai ales dacă își va găsi o femeie tânără în spirit, ca el, cu chef de nebunii sub cearșafuri.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

Unde este dragoste, există și «forță». Nu am eu nevoie de pastile din alea. Sunt încă sănătos”, ne spune, amuzat, Ioanil, cititor fidel al ziarului Libertatea.

L-am găsit acasă pe nea Chițu, dichisit și fistichiu. Cu un zâmbet mare pe buze, a început să ne povestească despre dinții pe care a dat 5.000 de lei și au început să-i cadă, apoi despre faptul că ziarul Libertatea nu-i ajunge sâmbătă și duminică, ci de-abia luni, cu ediția de la început de săptâmână.

Am schimbat la poștași până acum, mă știe toată lumea de la Poștă. Citesc ziarul vostru pentru că pot găsi absolut orice în el”, ne spune nea Chițu.

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica
Recomandări

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica

În curte, are un balansoar pe care se așază. Își dă jos geaca pe care o îmbrăcase, pentru că l-a luat frigul, dar imediat ce am scos aparatele foto și video, a pus-o lângă fesul cu moț cât un girofar. A rămas într-o vestă și o cămasă elegantă, în carouri. Vrea să se vândă cât mai bine, pentru că știe că este o „pradă bună”. Numai că urăște materialistele.

De la construcția socialismului, la construcția vieții

În 1945, imediat după război, și-a găsit serviciu și a început să formeze procurori și milițieni. Era profesor de construcția socialismului.

„Dacă am fost asistent la școală, îi «recutam» dintre membrii de partid, că așa era treaba. Făceau școala și apoi le făceam referate, îi pregăteam 3 sau 6 luni de zile și-i propuneam la diferite funcții: procurori, polițai … și am făcut foarte multe cadre”, ne-a mai spus Ioanil.

Ce este în oferta lui nea Chițu

Are casă, dar este deja trecută pe numele copiilor, are o pensie de 1.700 de lei, dar din ei. 250 de lei se duc la fiica lui, pentru că îi face mâncare, alți 100 de lei se duc la noră, pentru că îi face curățenie, iar restul sunt pentru ”cheltuieli prin casă”.

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România
Recomandări

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România

„Lunile astea, am dat câte 10 milioane de lei pentru gaze. Mi-au venit foarte mult, pentru că au fost frigurile astea”, povestește nea Chițu.

Pe de altă parte, mai are și 10.000 de lei în bancă, dar banii ăia îi ține pentru înmormântare.

„Înmormântarea ultimei soții m-a costat 15.000 de lei, iar aștia îi strâng să aibă copiii și pentru mine”. Se mândrește cu faptul că nu are nicio boală și că a fost toată viața cinstit.

A mai avut tentative în a-și găsi cea de-a treia iubire a vieții, dar nu i-a mers.

Am fost pe aci, pe la pensionare, dar toate mă întreabă dacă am apartament, dacă am bani. De unde atâta? Nu am decât dragoste și respect. Am mai încercat cu o femeie de aici din cartier, dar era și cu picioarele groase, și cu gura strâmbă, și dacă am văzut că nu merge. Mi-a zis că mai mult am încurcat-o și apoi mi-a scos vorbe prin vecini că am cerut-o în căsătorie”, povestește nea Chițu.

Acum, nu vrea decât o femeie care să-l iubească și să nu fie „căzătură”.


Citește și:

VIDEO/ Upgrade fascinant: Teatrul Odeon cu VR, căști neuronale și portrete digitale. Când tehnologia te poate duce și în… trecut

 
 
Close
Închide
  Close