Mergi direct la conținut »
REPORTAJ | Vis de copil. Floriana, copila de 10 ani care a devenit prinţesă pentru o zi, în
Ştiri Libertatea > Ştiri > REPORTAJ | Vis de copil. Floriana, copila de 10 ani care a devenit prinţesă pentru o zi, în "palatul" stilistului Cristi Pascu

REPORTAJ | Vis de copil. Floriana, copila de 10 ani care a devenit prinţesă pentru o zi, în „palatul” stilistului Cristi Pascu

De Sărbători, Libertatea îi aduce pe copii mai aproape de visele lor. Floriana, care-și dorește să devină make-up artist, a vizitat salonul lui Cristi Pascu.

De Maria Andrieș,

Floriana Tudorache are zece ani și iubește tot ce e legat de prințese: cărțile, revistele, filmele. Eroina ei este Soy Luna, un personaj Disney, care plutește optimist pe role, într-o lume a tuturor posibilităților. Lumea Florianei nu e atât de vastă. A fost abandonată la naștere și crescută de mătușa și unchiul mamei sale. Mătușa a murit, acum câțiva ani, au rămas doar ea și unchiul Sorin, într-o baracă din Șoseaua Străulești.

De când a fost cu verișoara ei la mall, la un stand de machiaj, Floriana și-a descoperit pasiunea pentru pensule, farduri și pudre. „M-am uitat cum se machiază și mi-am dorit să fac și eu asta”, spune fetița. Pe mama ei, Gina, Floriana o consideră cea mai frumoasă femeie din lume. Îi admiră unghiile lungi, genele false. Gina lucrează acum în Anglia, la un depozit. Pe tatăl ei, Floriana nu l-a cunoscut niciodată.

Ceea ce urmează este o avanpremieră la basmul Cenușăresei. Am condus-o pe Floriana în salonul lui Cristi Pascu, hair-stylistul vedetelor. Să învețe meserie de la cei mai buni. Și să prindă gustul adevăratei străluciri, în spatele căreia se află multă trudă, abia întrevăzută.

Oglinda fermecată a Getei Bumbaru

Cristi Pascu scotea bigudiurile unei cliente și se pregătea pentru o decolorare. Floriana a fost preluată de colegele lui, care i-au aranjat buclele din câteva mișcări, cu clame invizibile și un pic de fixativ.

Apoi Geta Bumbaru, make-up artist, și-a deschis trusa profesionistă de machiaj. A scos obiectele magice, care transformă bostanii în calești, și i-a explicat Florianei la ce folosesc. „La zece ani, e prea devreme să-ți aplic machiaj. Pot să te aranjez ca pentru o petrecere de copii”, a fost verdictul specialistului.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

În timp ce era pudrată cu roz sidefat, Floriana a aflat cum se întrețin pensulele, cum se alege machiajul în funcție de forma feței și cum se lucrează cu sprâncenele. La sfârșitul lecției practice, Floriana a făcut un selfie cu Geta Bumbaru și a băut o ceașcă de lapte cald, adusă de o manichiuristă asiatică.

Cristi Pascu a primit-o pe Floriana în salonul lui, acolo unde metamorfozele sunt la ordinea zilei. „Eu unul am decis abia într-a unsprezecea ce voi deveni. Tata ținea să urmez Medicina și să fiu chirurg. Dar într-o zi, venind de la liceu, am trecut pe lângă școala profesională și am văzut acolo un anunț, Cursuri de coafură. Mi s-a părut interesant și mi-am zis să încerc. Tata, să cadă din picioare când i-am spus”, a povestit hair-stylistul.

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

Sfaturi de la vrăjitorul cu foarfecă

Secretul succesului? „Munca. Muncesc și câte 14 ore pe zi. Iar la începutul meseriei, am lucrat și am învățat de la profesioniști foarte buni”, a continuat Cristi Pascu. Înainte de a avea propria lui academie de coafură și de a ține seminarii despre culoare și hairstyling, Cristi Pascu a studiat la cele mai cunoscute școli din domeniu: Vidall Sasoon, Tony & Guy și Mahogany.

Principiul lui, stând în spatele scaunului, e să descopere stilul potrivit fiecărui client și să-și adapteze arta astfel încât să scoată la iveală frumusețea fiecărui chip. Floriana l-a întrebat pe Cristi Pascu de ce a ales această meserie. |Pentru că îmi place senzația aceeea, când, la sfârșit, vezi că ai făcut un om fericit, i-ai schimbat nu doar coafura, ci, într-un fel, i-ai schimbat și viața”, a răspuns hair-stylistul.

Cristi Pascu a sfătuit-o pe ucenica de zece ani să urmărească tutoriale pe Youtube și să fie pregătită să învețe mereu ceva nou în această meserie, „trebuie să fii mereu la curent, e ca în Medicină”. Și, tot ca la medic, „când lucrezi la coafor, trebuie să știi să asculți oamenii. Și să-i înțelegi uneori mai bine decât se înțeleg ei înșiși”.

Close
Închide
  Close